NOVI UBEDLJIV PORAZ U ŠPANIJI: Realu dovoljno poluvreme protiv Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su drugi uzastopni poraz u Evroligi, pošto je kao gost poražena od Real Madrida sa 79-67.

Na ovoj utakmici viđena su dva potpuno različita poluvremena. Dok je prvo završeno nerešenim rezultatom, u drugom je španski velikan bio više nego ubedljiv.

Srpski tim je u ovu utakmicu ušao znatno oslabljen, jer nije mogao da računa na ponajbolje igrače ove sezone, Luku Mitrovića, Nejta Voltersa i Nikolu Kalinića, uz već duže odsutnog Erona Vajta.

Prvi period obeležio je lošiji procenat šuta iz igre na obe strane, ali se u takvoj situaciji bolje snašao Kreljevski klub. Nakon početnih 5-5, domaći su se odvojili i do +9 (14-5), najviše zahvaljujući Zvezdinoj bezidejnosti u napadu i dominaciji Valtera Tavaresa pod svojim košem. Ipak, nakon ulaska Majka Cirbesa, stvari su se promenile na bolje po crveno-bele, pa je četvrtina završena sa tek 3 poena manjka našeg predstavnika, 16-13.

Zvezda je iskoristila nalet i već na početku drugog kvartala došla do potpunog izjednačenja, košem uz pogođeno dodatno slobodno bacanje Holinsa, a Dejan Davidovac propustio je lepu priliku da donese prednost svom timu, kada je promašio otvorenu trojku.

Zatim se ušlo u ritam igre po principu poen za poen, kada je glavne uloge u napadu srpskog sastava igrao tandem Dobrić-Davidovac. Do kraja poluvremena timovi su se smenjivali u minimalnoj prednosti, gde nijedan od timova nije uspevao da pogađa u kontinuitetu. Nakon trojke Geršona Jabuselea, u završnici prvog poluvremena za 32-30, usledio je tajmaut Dejana Radonjića. Napad je organizovao novopridošlica Stefan Marković, koji se prvo odlično snašao i pogodio protivničkog igrača u nogu, obezbedivši potencijalan napad do kraj prve polovine utakmice, a zatim je i fauliran, kada je sa slobodnih bacanja doneo izjednačenje na velikoj pauzi.

Na dve sekunde do kraja, desila se zanimljiva situacija, kada je Jabusele napravio faul, a da vreme nije ni počelo da ističe, nakon čega Marko Simonović umalo nije pogodio sa više od polovine terena.

Prve poene u drugom poluvremenu postigao je Ertel s linije za tri poena, a zatim su u u napadu odgvornost preuzimali centri, Tavares najednoj, i Kuzmić na drugoj strani, koji su pogađali sa distance. Nakon novog košar Tavaresa, kojim su se domaći košarkaši odvojili na +6 (42-36), usledio je prvi tajmaut u trećoj deonici, nakon isteka 4. minuta igre.

Zvezda je izgubila koncentraciju u odbrani, pa je tako Ertel na 3 i po minuta do kraja ovog perioda doveo svoj tim do prve dvocifreme prednosti na utakmici (48-38), i to iz tek trećeg pokušaja, nakon što košarkaši gostiju nisu uspevali da uhvate loptu pod svojim košem. Zvezdi je u tim trenucima proradio i šut za tri, pa su u dva uzastopna napada bili precizni, prvo Holins, a zatim i Simonović.

Međutim, za dominantnog Valtera Tavaresa nije bilo nikakvog rešenja pod košem, Real je nastavio da uvećava prednost, pa je u poslednju četvrtinu ušao sa prednošću od 57-46.

Simonović je pogodio novu trojku početkom poslednjeg kvartala, ali osim toga, Zvezda nije ostavljala utisak tima koji ima dovoljno energije da se vrati u utakmicu. To je posebno bilo jasno nakon što je, posle izvedenog auta domaćih, Rudi Fernandez ostao potpuno sam na liniji za tri poena, što je iskoristio, za prednost od čak +15 poena.

Košarkaši Reala su čak imali prostora i za atrakcije, kao u slučaju kada je Poare ostao sam u reketu i zakucao. Stanje na terenu ilustruje i šansa koju je dobio 17-godišnji Njunjez u redovima domaćih, koji se i upisao u listu strelaca na oko minut do kraja.

Ipak, raspucao se Ostin Holins, pa je Zvezda uspela da se spusti zaostatak na jednocifren, međutim Hanga je na nešto više od minut i po do kraja otklonio sve dileme oko pobednika.

Na kraju je najefikasniji igrač utakmice bio iz redova Zvezde. Ostin Holins sakupio je 16 poena, uz 2 skoka. U redovima pobednika, sjajni Valter Tavares imao je 15 poena, uz 4 skoka, dok je Poare bio blizu dabl-dabl učinka sa 14 poena i 8 skokova.

U narednoj rundi srpski tim dočekuje Uniks iz Kazanja, dok će Real gostovati Baskoniji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE