EVROLIGA: CSKA bez većih problema u Španiji, minutaža za Milutinova (VIDEO)

Košarkaši moskovskog CSKA savladali su u gostima ekipu Baskonije, u 11. kolu Evrolige, rezultatom 80-74.

Gosti iz Rusije su od samog starta nametnuli svoj ritam, igrači španskog klupa nisu pronalazili rešenje u napadu, i vrlo rano došli do dvocifrene prednosti (17-6), a na kraju ovog perioda imali i zalihu od 15 poena, 23-8.

Nadu domaćim navijačima ulili su igrači Baskonije kada su spustili zaostatak na manje od 10 poena, a tako je ostalo i na kraju prve polovine utakmice, kada su gosti vodili sa 35-26.

Nakon egala u prvom delu trećeg kvartala, CSKA je dodao gas, ostvario i najveću prednost na utakmici pri kraju ovog perioda, kada je bilo +15 (54-39), a na talasu ove serije dobio je i utakmicu, jer su košarkaši Baskonije samo smanjili prednost u poslednjih nekoliko minuta utakmice.

Nejefikasniji na utakmici bio je Vejd Boldvin iz Baskonije sa 18 poena, 3 skoka i 2 asistencije, dok je centar domaćeg sastava Stiven Inoh imao dabl-dabl učinak od 14 poena i 10 skokova, a viđeno je i njegovo atraktivno zakucavanje u trećoj deonici. Lepo zakucavanje videli smo i od drugog centra španskog tima, prošlogodišnjeg košarkaša Zvezde Lendrija Noka, koji je prikucao loptu nakon što se odbila od table.

U ruskom timu Vil Klajburn postigao je 16 poena, uz 4 skoka i 3 asistencije, Vojtman je uz isti broj poena upisao i 3 skoka i 2 asistencije, dok je Šengelija imao poen manje, na šta je dodao i 4 skoka i 3 asistencije.

Nikola Milutinov je na drugoj utamici zaredom zaigrao nakon povratka, a za 12 i po minuta u igri imao je po 3 poena i skoka, dok je u poraženm timu Vanja Marinković, za nešto više od 14 minuta na parketu, imao isti broj poena i 2 skoka.

CSKA je sada na 9. mestu tabele sa 6 pobeda i 5 poraza, dok je Baskonija na 14. mestu sa 4 pobede i 7 poraza.

U narednom kolu ruski tim dočekuje Bajern iz Minhena, a Baskonija, u španskom duelu, Real Madrid.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE