EVROLIGA: Efes ušao u ritam, Petrušev dvocifren

Aktuelni šampion Evrolige Anadolu Efes polako podiže formu, nakon lošeg početka sezone. Oni su u 11. kolu Evrolige, na svom parketu, ubedljivo savladali Monako sa 98-77.

Turskom sastavu je ovo bila već treće uzastopna pobeda u najjačem košarkaškom takmičenju u Evropi. Praktično su čitavim tokom utakmice vodili, u veoma efikasnoj utakmici, uz blage oscilacije rezultata, ali bez šansi za preokret tima iz Kneževine.

Domaći su već u prvom kvartalu došli do dvocifrene prednosti, najviše +11 (20-9). U drugom periodu su intenzivno uvećavali prednost kako se poluvreme bližilo kraju, pa su dostigli i 20 poena razlike pri kraju ovog dela (58-38). Do kraja poluvremena je bilo vremena samo za još jedan koš gostiju, 58-40.

Početkom treće deonice francuski tim je zaigrao bolje i ozbiljno zapretio, spustivši razliku na -6 (60-54), ali su košarkaši turskog tima ostali pribrani i do kraja četvrtine uspostavili ponovo dvocifrenu razliku u svoju korist, kojom su i ušči u poslednju četvrtinu, 73-61.

Monako se ipak nije predavao, ponovo je bio u naletu, došao još jedno do zaostatka od samo 6 poena razlike, ali za više nije imao snage. Šampion je do kraja utakmice uspostavio svoju igru i na kraju pobedio uz maksimalnu razliku na utakmici, od 21 poena razlike.

Najefikasniji igrači utakmice dolaze iz redova poraženog tima. Motejunas je zabeležio 21 poen, uz 5 skokova, dok jeLi uz 18 poena imao i 4 skoka i 3 asistencije. Kod pobednika, Buboa je bio sjajan sa 17 poena, uz šta je imao i 3 skoka i sjajnih 7 asistencija, a Šejn Larkin upisao je 14 poena, 3 skoka i 4 asistencije.

Sjajan je bio i mladi srpski centar Filip Petrušev, koji je imao dvocifren učinak od 10 poena (šut iz igre 4/5), a uz to je upisao i 3 skoka. Vasilije Micić zabeležio je 6 poena i 4 asistencije, uz loš šut za tri poena (0/4). Danilo Anđušić je ostao bez poenterskog učinka za nešto manje od 20 minuta u igri, a imao je 2 asistencije.

Nakon jako lošeg starta, Efes se izdigao i sada je blizu plejof granice, na 10. mestu, sa 5 pobeda i 6 poraza, dok se njegov današnji protivnik nalazi odmah iza, sa identičnim odnosom pobeda i poraza.

Efes će u narednom kolu kao gost igrati turski derbi protiv Fenerbahčea, a zanimljivo je da će i Monako igrati duel protiv tima iz svoje zemlje, pošto će ugostiti Asvel.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NA NESVAKIDAŠNJI NAČIN: Potvrđena i druga istorijska titula Zvezde u istom danu

Fudbalerke Crvene zvezde po prvi put su u istoriji kluba, koja doduše nije tako duga, postale šampionke Srbije. Ipak, šampion...

POVEZANE OBJAVE