EVROLIGA: Fener poražen i od poslednjeg na tabeli, Olimpijakos demolirao Makabi u prvoj četvrtini!

U okviru 11. kola Evrolige pobede su, kao domaćini, ostvarili timovi Žalgirisa i Olimpijakosa.

Žalgiris je sevladao turski sastav dvocifrenom razlikom, sa 86-75.

Fener je bio nešto bolji u prvom periodu, ali nije uspeo ništa više od vođstva košem razlike na kraju tog dela, kadaje bilo 18-16. Litvanski velikan je do kraja prvog poluvremena potpuno okrenuo stvari u svoju korist, uspeo je da ostvari i dvocifrenu razliku, najviše +11 (38-27), a na kraju su gosti samo realizovali dva slobodna bacanja, pa je na velikom odmoru bilo 38-29 u korist domaćeg sastava.

Iako su na startu treće deonice krenuli samouvereno i nastavili da uvećavaju razliku, sve do +15 (48-33), tim Saše Đorđevića se nije predao, pa je na početku poslednjeg kvartala utakmicu uveo gotovo u egal, odnosno spustio na samo 2 poena minusa (64-62).

Iako se od turskog tima možda očekivalo da će utakmicu potpuno okrenuti u svoju korist, Žalgiris nije želeo da razočara svoje navijače i do kraja utakmice uspostavio svoj ritam i vodio čak i 18 poena razlike (86-68), kada povratka za istanbulski tim nije bilo i uspeo je samo da umanji krajnju razliku.

Najefikasniji na ovoj utakmici bio je Ulanovas, sa 18 poena, 5 skokova i 2 asistencije, dok je u Feneru De Kolo imao poen manje, dodavši i 4 skoka i 5 asistencija.

Žalgirisu ni druga pobeda u sezoni nije pomogla da pobegde sa dna tabele, dok Fener sa samo trijumfom više zauzima 15. mesto, čime njihovi navijači sigurno ne mogu da budu zadovoljni.

Žuto-crni iz Istanbula tako u lošem raspoloženju dočekuju sledeće kolo, kada će odmeriti snage sa Efesom, koji je u usponu forme, u istanbulskom derbiju, dok će Žalgiris gostovati Barseloni

Olimpijakos je dobio Makabi ubedljivom razlikom sa 90-73. Specifičnost ovog meča je da je sve bilo rešeno u prvoj četvrtini.

U tom periodu gosti su postigli tek 8 poena, a dozvolili sebi da prime čak 35! Naredne dve deonice su bile uglavnom izjednačene, dok je poslednju, kada više nije bilo mnogo nade, dobio Ponos Izraela.

Olimpijakos je imao nekoliko vrlo raspoloženih igrača, a ispred svih su bili Slukas sa 18, Dorsi sa 17, kao i Saša Vezenkov, koji je upisao 15 poena, odavši tome i 4 skoka i čak 6 asistencija. Na drugoj strani, Naneli je imao 14 poena, 8 skokova i 5 asistencija.

Olimpijakos je ovom pobedom izjednačio učinak sa svojim današnjim rivalom, tako da imaju po 7 pobeda i 4 poraza i trenutno zauzimaju 5. i 6. mesto na tabeli najelitnijeg takmičenja.

Makabi u narednom kolu gostuje Albi u Berlinu, a tim iz Pireja Olimpiji u Milanu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: Orlando na +38, Fila i moćni Embid imali odgovor (VIDEO)

Sinoć su se u najjačoj ligi sveta igrala tri duela plej-ofa. Denver je poveo sa 3:0 protiv LA Lejkersa. Orlando...

POVEZANE OBJAVE