EVROLIGA: Zenit dobio Olimpiju u veoma neizvesnoj utakmici

U borbi timova sa vrha tabele, košarkaši Zenita iz Sankt Peterburga savladali su na svom terenu Olimpiju iz Milana, u 11. kolu Evrolige, sa 74-70.

Utakmica je čitavim tokom bila neizvesna, a timovi su se smenjivali u vođstvu, koje nijednog trenutka nije bilo na dvocifrenom nivou. I prema statističkim parametrima timovi su bili manje-više izjednačeni, s tim da je ruski sastav bio uspešniji u šutu za 2 poena, dok je sastav iz Milana bolje šutirao trojke.

Od početka su poveli gosti, stekli i 8 poena viška, kada je možda delovalo da će diktirati tempo, međutim domaći su preokrenuli već do kraja ovog dela igre, koji je na kraju ipak završen nerešeno, 19-19.

Ništa se nije promenilo ni u drugoj deonici, kada su se timovi smenjivali u malim prednostima, ali je gostujuči tim ipak u takvoj igri stekao mali suficit na poluvremenu, kada je vodio sa 39-35.

Nikako ni u trećem periodu nijedan tim nije uspevao da napravi ključnu prednost. Zenit je uspeo u jednom trenutku da preokrene, došao i do 7 poena viška (57-50), ali je na kraju trećeg kvartala ponovo bilo nerešeno, 60-60.

U ovakvom ritmu do kraja utakmice je ipak Zenit prelomio u svoju korist i obradovao svoje navijače, a ključna je bila serija od 5 poena, kojom su na samom kraju stekli prednost od 74-68.

Najbolji na utakmici bio je Serhio Ćaćo Rodrigez sa sjajnim učinkom od 20 poena i 6 asistencija, koji ipak nije bio dovoljan za pobedu njegovog tima.

U pobedničkom sastavu Džordan Miki je bio najefikasniji sa 17 poena, uz šta je zabeležio i 4 skoka i 2 asistencije. Bivši košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd takođe je bio jako koristan ove večeri, sa 13 poena, 6 skokova i čak 7 asistencija.

Ovom pobedom Zenit je izjednačio učinak sa današnjim rivalom i imaju po 8 pobeda i 3 poraza, na 3. i 4. poziciji na tabeli.

U narednom kolu italijanski predstavnik dočekuje Olimpijakos, dok Zenit gostuje drugom grčkom timu, Panatinaikosu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZVEZDA PRATI SITUACIJU: Barselona pronašla novu zamenu za Kalinića

Sve je izvesnije da će Nikola Kalinić na kraju sezone napustiti Barselonu, a uveliko se govori o mogućnosti povratka...

POVEZANE OBJAVE