ABA LIGA: Budućnost pretila, uzbudljiv derbi pripao Partizanu

Partizan – Budućnost Voli 75:66 (20:13, 21:17, 12:18, 22:18 )

Košarkaši Partizana, savladali su ekipu Budućnosti iz Podgorice, u devetom kolu ABA lige. Crno beli su od samog početka, vodili. Imali su u nekoliko navrata, dvocifreno vođstvo, ali su se gosti uvek vraćali. Nisu imali snage za potpuni preokret.

Partizan je koševima Avramovića i Koprivice, otvorio meč i poveo 4:0. Avramović je raspoložen na početku utakmice, i sa još pet poena, doneo je crno belima osetniju prednost od 9:2. Sili i Kobs, smanjili su na dva poena zaostatka, a nalet Budućnosti, odbio je Zek Lidej. Posle je Partizan, ponovo stekao prednost sa početka meča. Nju su sačuvali do kraja prve deonice.

I u drugoj četvrtini, košarkaši Partizana diktiraju igru. Ipak, koševima Micova i Kobsa, Budućnost se približila na 4 poena zaostatka. Sa dve trojke Glasa i Smailagića, crno beli stižu do prve dvocifrene prednosti 30:20. Atić i Sili su je prepolovili. Kasnije su serijom 7:0, crno beli vratili osetniju razliku.

Sa prednošću od 41:30, odlaze na odmor. Partizan predvodi Alen Smailagić sa 14 poena, dok Aleksa Avramović ima devet koševa. Iz ekipe Budućnosti, Di Džej Sili je jedini dvocifren sa 11 poena,a 6 je dodao Džastin Kobs.

Budućnost bolje otvara treću četvrtinu, i prilazi na pet poena zaostatka. Partizan se muči u napadu, što gosti kažnjavaju, želeći do potpunog rezultatskog preokreta, jer su od početka meča gubili. Crno beli se trude da održe minimalno vođstvo, i čini se da su ovo, možda i prelomni trenuci meča. Izgubili su crno beli ovaj period, ali su zadržali tas na svojoj strani. Sigurno nas očekuje veoma uzbudljiv poslednji period.

Otvorio ga je, košem uz faul Dalas Mur, povećavši na +8 za crno bele. Kobs i Micov su to sveli na minus dva, pa Budućnost konstatno preti.Serijom 9:0, Partizan je ponovo stekao dvocifrenu prednost. Seriju je trojkom prekinuo Džastin Kobs, ali Partizan održava rezultatsku zalihu pred kraj meča.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je, Alen Smailagić sa 20 poena, a Aleksa Avramović dodao je 17 koševa.

U ekipi Budućnosti, istakao se Di Džej Sili sa 21 poenom, uz 16 koševa Džastina Kobsa. Vladimir Micov, meč je završio sa 11 poena.

Partizan u desetom kolu gostuje Igokei, a Budućnost očekuje crnogorski duel, sa Studentskim Centrom, u dvorani “Morača”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVI SKANDAL U SRPSKOJ KOŠARCI: Srpski košarkaš suspendovan zbog korišćenja kokaina

Nakon što je zbog nameštanja utakmica izrečena doživotna suspenzija Marku Radonjiću, nekadašnjem košarkašu FMP-a i Borca, novi skandal potresa...

POVEZANE OBJAVE