BEZ NOVOG FINALA SA MEDVEDEVIM: Zverev ponovo eliminisao Đokovića (VIDEO)

Prvi teniser sveta Novak Đoković poražen je u polufinalu završnog mastersa u Torinu od Aleksandera Zvereva sa 2-1 u setovima.

Zverev se odlično kretao i bio sjajan na servisu, a imao je i više vinera (35 u odnosu na 27 Đokovića), kao dve neiznuđene greške manje, pa se ne može reći da Nemac nije zasluženo u finalu, iako ni Novak nije igrao loše.

U prvom setu su oba tenisera bila sigurna na svoj servis, sve do desetog gema. Tada je Novak pripretio, ali je propustio bejk priliku. Umalo da usledi kazna u narednom gemu, koji je bio veoma uzbudljiv, ali je Novak ponovo odigrao sigurno u najtežim trenucima. Spasao je dve brejk lopte, i to većinu tako što je iznenadio protivnika izlascima na mrežu.

Naredni gem je Nemac sigurno dobio, pa je odlučivao tajbrejk, gde je Nemac bio nešto bolji i dobio ga sa 7-4, tako osvojivši prvi set.

U drugom setu takođe nije bilo uzbuđenja sve do završnice. Teniseri su čuvali svoje servise i nije bilo brejk-lopti sve do devetog gema, kada Đoković iskoristio drugu brejk-šansu, za prednost od 5-4.

Delovalo je da će prvi teniser sveta lako materijalizovti stečenu prednost kada je poveo sa 40-15 u narednom gemu, ali je Zverev odigrao u skladu sa nemačkim mentalitetom, tako da je spasao čak četiri set-lopte, pre nego je Novak ipak osvojio drugi set sa 6-4.

U odlučujućem setu Zverev je došao do brejka u četvrtom gemu, iskoristivši drugu brejk-loptu, a u narednom gemu je lako došao do 4-1. U sedmom gemu srpski teniser propustio je brejk šansu, do koje je došao zahvaljujući greškama Nemca. Taj gem je na kraju dobio Zverev i poveo 5-2. Naredna dva servis gema su oba tenisera lako dobila, što je Zverevu bilo dovoljno za pobedu od 6-3 u ovom setu, ujedno i u meču.

U finalu će Zverev igrati protiv Danila Medvedeva.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lebron nije štedeo reči hvale za Jokića: Jedan od najboljih ikad, ko je igrao protv njega zna o čemu pričam (VIDEO)

Plej of serija, koja će privući najviše pažnje u NBA ligi je svakako između vladajućeg šampiona Denvera i najpopularnijeg...

POVEZANE OBJAVE