BIVŠI KOŠARKAŠ ZVEZDE I PARTIZANA NAJAVIO KRAJ KARIJERE: To će u nekom trenutku javiti

Bivši košarkaš Crvene zvezde, Partizana i brojnih drugih klubova, a aktuelni član Borca iz Čačka, Sava Lešić, govorio je u intervjuu za Mozzart Sport o svojoj karijeri, sezoni u Borcu, Nemanji Bjelici, ali najavio i skori kraj karijere.

On je o kraju karijere govorio objašnjavajući odnos sa mlađim igračima, kojima ne želi da bude mentor na terenu i van njega.

Nemam takav stav. Meni više mladi daju energiju i snagu, da mogu da izguram dok ne okačim patike o klin. Razmišljam o kraju karijere… To će u nekom trenutku javiti, da li za godinu, dve ili za šest meseci kad završi ova sezona – ne znam ništa. Uz mlade osećam da mogu još koju godinu, a da li će zdravlje da posluži videćemo. Nije mi to neka preterana briga, koncentrisan sam na ovu sezonu da što bolji rezultat izvučemo, rekao je Lešić.

Istakao je i zadovoljstvo karakterističnom atmosferom koju prave navijači u Čačku.

U suštini je ovde atmosfera super za igranje. Svaka utakmica skoro puna hala, velika podrška, vidi se da Čačak živi za košarku i za domaće utakmice. Nemamo mnogo vremena da provodimo vreme van terena, obaveze nam ne dozvoljavaju da obiđemo nešto specijalno. Ali izdvojio bih jednu stavku – iznenađen sam da publika dolazi na sve utakmice, da ne biraju protivnike – da li je Partizan ili bilo koja druga utakmica. To sigurno i meni i mladim igračim daje energiju da se što bolje pokažemo, tvrdi Lešić.

Karijeru mu je obeležila velika promena klubova, ali je u ovom intervjuu rekao da to i nije njegov izbor.

Mnogo sam menjao, skoro svake godine… Ostala mi je želja, otkad sam krenuo sa košarkom – da u jednom klubu ostavim značajan trag, da provedem mnogo godina. Malo mi je žao zbog toga. Na početku, kada sam došao u Zvezdu, mislio sam da ću tu biti do kraja, ali to je bila samo neka mašta… Put je navodio da svake godine menjam timove, ali zadovoljan sam karijerom u principu. Sigurno da je u nekom trenutku moglo da ode u boljem smeru, ali nisam osoba koja preterano pati… Šta je bilo, bilo je. Uvek gledam i drugu stranu – moglo je možda da bude i gore. Verovatno je to neko postavio kako je trebalo biti. Zadovoljan sam, poželeo bih svim ovim mladim igračima neka makar ovoliko prođu i sigurno da će biti srećni, ocenio je krilni centar.

Istakao je i da redovno prati učinak svog kuma, Nemanje Bjelice.

Stalno se čujemo, u kontaktu smo. Ovo mu je prva sezona da ima značajnu ulogu u timu koji je među top tri u NBA. Igra što je za njega najbitnije i ima ulogu o kojoj je maštao otkad je otišao u Ameriku. Napokon je dočekao to što je želeo, siguran sam da će tek da se pokaže u pravom svetlu. Na aplikaciji mi je njegov klub među favoritima, tako da odmah ujutru pogledam šta je uradio tokom noći, ako ne pogledam utakmicu, zaključio je košarkaš Borca.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mlada turska zvezda donela realu trijumf u Baskiji (VIDEO)

Fudbaleri Real Madrida došli su do pobede u San Sebastijanu pošto su savladali Real Sosijedad 0:1. Jedini gol na meču...

POVEZANE OBJAVE