Ova postava pokazuje zašto je Serija A u 90-im nosila nadimak ‘fudbalski NBA’

Serija A je u devedesetim godinama prošlog veka bila fudbalski NBA.

Tokom devedesetih godina italijanski klubovi dominirali su evrokupovima, a najbolji igrači sveta igrali su u klubovima iz Serije A. I to ne samo u velikanima Juventusu, Milanu ili Interu, zastrašujuće ekipe su u tom periodu imali Lacio, Parma, Sampdorija i brojni drugi.

Nedavno je Fabio Kanavaro izjavio da je Serija A devedesetih godina bila jača nego što je danas Premijer liga i time izazvao veliku raspravu na Ostrvu.

Podstaknuti tom izjavom, engleski “TalkSport” napravio je svoju ekipu najboljih igrača zlatnog doba Serije A.

Mesto u tom timu pronašle su brojne legende svetskog fudbala. Na golu je Đanluiđi Bufon, a zadnju liniju drže Havijer Zaneti, Alesandro Nesta, Franko Barezi i Paolo Maldini.

Dominaciju milanskih klubova u ovoj postavi prekidaju Dijego Maradona, Zinedin Zidan i Pol Gaskojn kao veznjaci, a iza leđa dvojice igrača postavljen je Roberto Bađo.

U vrhu napadu su brazilski Ronaldo i Gabrijel Batistuta, a ne treba ni napominjati da su brojna velika imena izostavljena iz ove ekipe jer u njoj mesta ipak ima za samo 11 igrača.

Tako je i Fabio Kanavaro, jedan od najboljih italijanskih štopera svih vremena i osvajač Zlatne lopte, izostao s ove liste, iako je igrao i u ’90-ima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IGRAJU SEZONU IZ SNOVA: Radnički nadomak Evrope, imaju i igrača kola!

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog u 3. kolu plej-ofa pobedili su Lučansku Mladost sa 3:2. U susretu vrlo bitnom za poziciju broj...

POVEZANE OBJAVE