Zvezda za 12 minuta samlela Mladost! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Mladost iz Lučana, kao gosti, u 17. kolu Superlige Srbije, sa 5-1.

Zvezda je u najvećem delu utakmice imala veliku inicijativu, s tim da je u drugom poluvremenu bila mnogo konkretnija, kada je i rešila utakmicu u svoju korist u vrlo kratkom rasponu, postigavši čak četiri gola za 12 minuta.

Na početku utakmice desio se period inicijative domaćeg tima, što je i rezultiralo golom Bojovića u 9. minutu, koji je dobro odreagovao nakon kornera i doveo svoj tim u prednost već u ranoj fazi.

Ubrzo nakon toga usledila je nova prilika za Mladost, ali je šut ipak završio pored gola golmana Popovića. U 14. minutu Katai umalo nije izjednačio, ali je golman tima iz Lučana Kostić odlično odreagovao i spasao gol.

Već u 17. minutu trener Zvezde Dejan Stanković bio je primoran na izmenu, jer Gobeljić zbog povrede nije mogao da nastavi, pa je na umesto njega na poziciju desnog beka ušao Milan Gajić.

U 19. minutu još jednom je Kostić spasao gol, kada je odbranio situaciju jedan na jedan sa Njegošem Petrovićem. U 21. minutu se desila zanimljiva situacija, kada je trener crveno-belih izvršio još jednu izmenu i uveo Bena umesto Rišaira Živkovića. Ova izmena svakako se pokazala kao pun pogodak, jer je Ben na kraju bio trostruki asistent.

Zvezda je imala potpunu inicijativu, u nameri da neutrališe zaostatak, a do cilja je stigla u 30. minutu, kada je Katai sa sredine šesnaesterca, nakon povratne lopte Bena, postigao gol za goste.

U 32. minutu usledio je novi pokušaj domaćeg domaćeg tima, preko Danoskog, ali je Popović odbranio. Zatim je pet minuta kasnije Pavkov glavom pogodio drugu stativu, nakon odličnog centaršuta Milana Gajića.

U drugom poluvremenu potpuno druga priča. Zvezda je svoje napade konkretizovala, i već u ranoj fazi ovog dela rešila pitanje pobednika.

Već u 54. minutu je Katai, nakon što mu je sa boka odlično centrirao Ben, glavom postigao svoj drugi gol. Tek 5 minuta kasnije već je bilo i 3-1. Ovog puta je Katai bio u ulozi asistenta, a strelac je bio Kanga, koji je u svom stilu pogodio šutem iz daljine, čim mu se ukazao prostor. On je gol proslavio podsećanjem na preminulog oca, zbog čije smrti je propustio utakmicu u Kupu sa Inđijom.

Još manji raspon vremena bio je između ovog i narednog pogotka. Preciznu asistenciju ponovo je, u 61. minutu, upisao El Fardu Ben, a egzekutor je bio Mirko Ivanić, za 4-1.

Fudbaleri Zvezde su u ovom periodu sipali golove. Već u 65. minutu pukla je petarda golom Kataija, koji je tako upisao het-trik. Nakon kontre Gajić je video svog saigrača slobodnog, koji je bez razmišljanja odapeo udara.

Trener Stanković je ovako veliku prednost iskoristio kako bi sačuvao najbitnije igrače za važan meč u Ligi Evrope u četvrtak protiv Ludogoreca, pa su, umesto Kataija i Ivanića, od 71. minuta na terenu bili Stanić i Krstičić, dok je novu šansu za dokazivanjem dobio i mladi Marko Lazetić, koji je zamenio Milana Pavkova.

Upravo su Stanić i Lazetić u 83. minutu bili u glavnim ulogama, kada je na dobar centaršut veznjaka 17-godišnji napadač glavom ipak šutirao pored gola.

Do kraja utakmice je i Krstičić imao lepu priliku, u samoj završnici, ali ipak nije psotigao gol, iako je golman Kostić već bio na zemlji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznato da li Jokići mogu na tribine u Los Anđelesu

Košarkaši Denvera u petak ujutro po srednjoevropskom vremenu gostuju Lejkersima u trećem meču četvrtfinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige....

POVEZANE OBJAVE