Mega stotkom uništila Cedevita Olimpiju, Joviću falio skok za dabl-dabl!

Košarkaši Mega Mocarta savladali su više nego ubedljivo na svom parketu tim Cedevita Olimpije, u okviru 9. kola ABA lige, sa 104-75.

Mega je imala mnogo bolje procente šuta iz igre, a dominirala je i u skoku. Broj asistencija (27 naspram 15 Cedevita Olimpije) takođe pokazuje koliko je igra mladog sastava bila kompaktnija.

Tim koji sa klupe predvodi Vlade Jovanović je vodilo od samog starta, nametnula svoj ritam igre, i već prvu četvrtinu dobila sa 12 poena prednosti (27-15). Iako bi neko očekivao opuštanje od mladog sastava, na poluvreme su otišli sa čak i većim vođstvom, kada je bilo 50-34.

U drugom poluvremenu mladi sastav srpskog tima prosto je leteo po terenu, uz veoma atraktivnu igru . Več do kraja treće četvrtine bilo je +28 (83-55), a do kraja se ništa nije promenilo, osim što je sve već bilo jasno kada je o rezultatu, pa je i igra bila nešto slobodnija.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Jaka Blažič sa 29 poena, 9 skokova i asistencijom, ali ovaj, umalo dabl-dabl, učinak nije doneo mnogo njegovom timu. U ekipi Mege Rudan je postigao 23 poena, uz 8 skokova i asistenciju, dok je Nikola Jović, kome se predviđa visoka pozicija na narednom NBA draftu, bio na skok od dabl-dabl učinka, jer je uz 16 poena, imao 9 skokova, ali i čak 7 asistencija.

Mega je sada 8. na tabeli sa 4 pobede i 5 poraza, dok je slovenački tim tri mesta iznad sa 5 pobeda i 4 poraza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UEFA usvojila Piksijev predlog, sa trojicom više na prvenstvu!

Kako su preneli britanski mediji, Evropska fudbalska unija (UEFA) odobriće selektorima da u ekipe za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj...

POVEZANE OBJAVE