PROMENA PLANA: Pešić ne skraćuje spisak

Za danas u 11 sati bilo je najavljeno da će selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić prvobitni spisak od 24 igrača skratiti na 14, međutim na konferenciji je usledilo iznenađenje.

Zbog svih okolnosti koje vladaju u košarkaškom svetu, selektor je odlučio da još uvek nije vreme za to.

Želim da kažem ono što mi možda ne verujete, ali hoćete kasnije, sve igrače koje smo zvali, svi su ovo prihvatili kao veliki izazov. Nažalost, sada imamo drugu situaciju, a to je da su prošla vremena kada su klubovi lobirali i zvali mene da njihovi igrači budu u reprezentaciji. Ta vremena su prošla. Čak ne zovu ni agenti tih igrača. Niko me nije zvao da kaže: ’Kari, ti verovatno ovog igrača ne znaš, pogledaj ga’. Čak se ni to ne dešava. Sve se menja. Ko jedino želi da igra za reprezentaciju? Ja, Tarlać, Savez i igrači. Ali, oni ne odlučuju, izjavio je Pešić, pa dodao da postoje i objektivne okolnosti:

Mi smo obavili razgovore sa trenerima svih kandidata za ovo okupljanje. Evroliga se igra 25. i 26. novembra, još nije promenila svoj kalendar i to je jedna stvar. Vi sada imate situaciju da i nacionalne lige ne žele da menjaju kalendar takmičenja. Primera radi, Teodosić igra sa Virtusom u Italiji, Crvena zvezda u ABA ligi, Jaramaz u Nemačkoj. Dakle, ni nacionalna takmičenja ne žele da omoguće klubovima da se uskladi kalendar. Gledajte samo ABA ligu, svi u regionu igraju kvalifikacije, trebalo je da bude apsolutni dogovor da se utakmice igraju u petak i subotu, da igrači dobiju bar dan odmora pre dolaska u nacionalni tim, objasnio je selektor, pa izneo pojedinosti u vezi sa formiranjem sastava reprezentacije:

U dužnosti sam kao selektor da ovo kažem. Obavili smo razgovore sa igračima, sa trenerima, rukovodiocima, dolaze svi osim onih čiji klubovi igraju 25. i 26. novembra. Postoji čak i želja među igračima da dođu odmah posle utakmica u nacionalni tim. Primera radi, 25. novembra Efes igra protiv Fenerbahčea, gde imamo dva-tri igrača. I sada mi treba da procenimo da li ćemo mi tu želju igrača da ispunjavamo u ovim uslovima ili ne, rekao je Pešić, pa objasnio na primerima:

Pitanje je ima li uopšte smisla da, na primer, Micić i Petrušev posle teške utakmice, dolaze u Beograd, pa da idu dalje za Belgiju. Mi smo bili u poseti Teodosiću, hteo sam da ga ispoštujem, da ga pitam kakve su njegove želje, planovi, ambicije, moram da vam kažem da je to bio super razgovor. On je rekao da želi da igra dokle god selektor misli da treba da igra. Videćemo da li će igrati za klub, pa ćemo tek u ponedeljak znati da li će i ko nastupiti u prvoj utakmici sa Letonijom, otkrio je selektor naše reprezentacije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED NOVI DERBI: Partizan se snažnom porukom obratio navijačima (VIDEO)

Fudbaleri Partizana gostuju Crvenoj zvezdi u polufinalu Kupa Srbije. Raniji derbi, 173. po redu igran ovog vikenda, pripao je crveno-belima...

POVEZANE OBJAVE