Zvezda pregazila Studentski centar u gostima i preuzela prvo mesto na tabeli

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Studentskog centra rezultatom 99:67 (27:19, 22:21, 23:8, 27:19) u okviru devetog kola Admiral Bet ABA lige.

Utakmica je u potpunosti protekla u znaku Crvene zvezde čiji su košarkaši imali sjajno šutersko veče.

Od starta su nametnuli svoj ritam u odbrani i domaći u uvodnim minutima nisu uspevali da uspostave igru. Sa druge strane srpski evroligaš je koristio fizičku nadmoć pod košem i dolazio do lakih poena.

Kako je utakmica prolazila, SC Derbi je došao do igre u napadu preko Kamenjaša, Tišme i Tomislava Ivišića, dok sa druge strane Crvena zvezda do poena dolazi šutem za tri poena. U ovih 20 minuta su šutirali sjajnih 8/15.

Posle prvog perioda je bilo 19:27, a u drugom su gosti napravili dvocifrenu prednost koju su održavali.

Pred kraj četvrtine, posle tehničke greške Dejanu Radonjiću domaći su uspeli da smanje zaostatak i da sa 30:49 odu na odmor.

Crnogorska ekipa se probudila u poslednjoj četvrtini i postigla dve  trojke, ali na drugoj strani je Lazić vezao pet poena i održao prednost od +20.

Zvezda je i u nastavku nastavila sa inicijativom vezavši osam poena za maksimalnih +27.

Crveno-bele su predvodili Ivanović sa 14 poena, Kalinić sa 12, uz sedam skokova, a Lazić je postigao 11, Volters i Dobrić po 10. 

U ekipi Studentskog centra  najefikasniji je bio Tišma sa 13 poena, dok je Tomislav Ivišić upisao 12 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE