LŠ: Makazice Levandovskog po kijevskom snegu, Junajted dobio Viljareal u završnih 15 minuta(VIDEO)

U prvim utakmicama 5. kola grupne faze Lige šampiona pobede su ostvarile ekipe Bajerna iz Minhena i Mančester Junajteda.

Fudbaleri Bajerna slavili su, u specifičnim uslovima gde je temperatura bila u minusu i padao sneg, na gostovanju Dinamu u Kijevu, u, ispostaviće se, veoma neizvesnoj utakmici, sa 2-1.

Bajern je uspostavio dominaciju u prvom delu igre i činilo se da će lako rešiti utakmicu, ali je na kraju ipak neizvesnost bila prisutna do samog kraja.

Nemački velikan je poveo prelepim golom jednog od najboljih strelaca ove fudbalske sezone Roberta Levandovskog. Nakon upućenog šuta, odbrambeni igrač Dinama je odreagovao, ali se lopta odbila do Poljaka, koji je makazicama na prvu zahvatio loptu i doveo svoj tim u prednost od 1-0.

Usledilo je nekoliko polušansi, kada su igrači i golman ukrajinskog kluba dobro reagovali i nisu dozvoljavali da protivnički fudbaleri upute šut ka golu.

U ovom delu igre umalo se nije dogodilo izjednačenje autogolom, nakon što je golman gostiju Manuel Nojer promašio loptu, posle intervencije svog saigrača, ali je ona srećom po Nemca završila na stativi.

U 35. minutu utakmice Viktor Cigankov je sebi solo prodorom izgradio poziciju za šut, ali je ipak išao u golmana Nojera. Nakon sporne situacije, kada su fudbaleri Dinama tražili penal, jer su smatrali da je njihov igrač nepropisno zaustavljen u šesnaestercu, usledio je novi gol u njihovoj mreži.

Kingsli Koman je odlično primio u šesnaestercu loptu koju mu je uputio Toliso, namestio se na udarac i pogodio gol, nakon što je lopta prvo očistila prečku od snega koji se nalazio na njoj, doprinoseći tako na utisku kod ovog pogotka.

U nadoknadi vremena Toliso je pokušao da dodatno uveća prednost gostiju, ali je golman kijevskog kluba Bušnan spasao svoj gol dobrom odbranom.

Odmah na početku drugog dela domaći tim je imao izglednu priliku, kada je šut Šaparenko u situaciji jedan na jedan odlično odbranio Nojer.

Smanjio se posed lopte Bajerna u ovom delu igre, a to je rezultovalo i smanjenjem prednosti Bavaraca, posle gola Garmaša nakon lopte asistencije koju je dobio od Cigankova u 70. minutu.

Samo 4 minuta kasnije usledila je izgledna prilika i za izjednačenje, kada je iz voleja šutirao Sidorčuk, a Nojer napravio novi kiks ispustivši loptu.

u 78. minutu šut Levandovskog iz okreta završio je malo pored stative, tako da je još uvek bilo nade za domaći sastav. U drugom minutu nadoknade navijačima je verovatno zastao dah nakon stative Cigankova.

Mančester Junajted je na gostovanju u Španiji savladao Viljareal sa 2-0.

Iako su domaći imali nešto veći posed lopte, mančesterski tim je bio konkretniji u drugom poluvremenu, koje se ispostavilo kao ključno.

Prvu ozbiljniju šansu na ovoj utakmici imao je Moi Gomez već u 6. minutu, kada je sa ivice šesnaesterca gađao donji desni ugao, ali je David de Hea dobro odreagovao. Nedugo zatim udarac je oprobao i Džeremi Pino, ali je lopta ipak završila pored stative.

Golman Junajteda je ponovo bio u glavnoj ulozi i u 28. minutu, kada je sprečio gol nakon pokušaja Manua Triguerosa po zemlji. Pet minuta kasnije napadač španskog tima Džeremi Pino dobio je žuti karton, što znači da će propustiti narednu utakmicu u ovom takmičenju, na gostovanju Atalanti.

U 42. minutu Pareho je iz slobodnog udarca imao solidan pokušaj, ali je lopta ipak odletela nešto iznad prečke. U nadoknadi vremena Danjuma se našao u izglednoj prilici, nakon što je lopta došla do njega nakon centaršuta, ali ipak nije uspeo da uputi dovoljno precizan šut, tako da se na odmor otišlo bez postignutog gola na ovom meču.

U 59. minutu utakmice Trigueros je imao stopostotnu šansu, kada je imao puno vremena da se namesti na šut iz blizine, ali je još jednom spasilac Junajteda bio De Hea. Nedugo nakon toga, Danjuma se namestio na šut, ali to nije uradio dovoljno dobro kako bi bio pretnja golu mančesterskog tima, jer je lopta završila iznad prečke u gol-autu.

Golman Rulji je u 71. minutu sprečio Džejdona Sanča da donese prednost svom timu nakon što je odlično prihvatio loptu u šesnaestercu, ali sedam minuta kasnije nije bilo spasa, nakon neopreznosti fudbalera španskog tima, kada je Fred ukrao loptu, a Ronaldo odlično primetio da golman nije na svom mestu, i lobom doveo Junajeetd u vođstvo.

Ronaldo je i u 84. minutu pokušao da savlada Ruljija na dosetljiv način, pokušajem da plasira loptu pored njega, ali je ipak lopta prošla pored stative. Samo minut kasnije Rulji je odličnom odbranom sprečio Rašforda da se upiše u strelca i definitivno reši utakmicu.

To je ipak uradio Sančo u zaustavnom vremenu, kada je nakon kontre lopta došla do njega, a on šutirao precizno, gde se lopta pritom od prečke odbila u gol.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE