Omić po povratku u Ljubljanu: Imaću veliki motiv protiv Zvezde, znam ko me tamo voli, a ko ne voli

Cedevita Olimpija pojačala je centarsku liniju slovenačkim reprezentativcem Alenom Omićem.

On je sezonu započeo u francuskom Buržu. U Ljubljani je već igrao od 2012. do 2015. godine.

Drago mi je što sam se vratio u klub, što ću biti s porodicom jer su oni moja najveća podrška. Olimpija je sada skroz drugi klub u odnosu kada sm bio pre 7-8 godina. Sada je to na jednom evroligaškom niovu. Treba samo kockice da se poslože i ostvare zacrtani ciljevi, rekao je Omić za BH Basket.

Upitan je šta misli o kvalitetu lige. Dolaskom Željka Obradovića smatra se da je liga nikad jača.

Kada dođe takvo ime u ABA ligu, ne znam kako bih to uporedio. Željko Obradović je jedinstven u košarkakom svetu. Zbog njega se ABA liga više prati, Partizan se više gleda, svima je to zanimljivo kako je on tu sada. Međutim Partizan ne može reći OK, imamo Žoca, jer se na terenu sve osvaja. Svi znamo ko je Zvezda i kakav kvalitetan tim ima. Zatim tu je smo mi, potom Budućnost.

On je istakao da će imati veliki motiv da igra protiv Crvene zvezde.

Imaću najveći motiv da se pokažem u Ljubljani, da sam napredovao vani za ovih nekoliko godina. Želim da pomognem ekipi i napravimo rezultat. Da osvojimo sve u Sloveniji, plasiramo se među četiri ekipe u ABA ligi i TOP 8 u Evrokupu, to su da kažem moje želje. Dat ću sve od sebe da se to ostvari. Biće mi motiv igrati protiv Zvezde, znam ko me voli a ko me ne voli. Moja ljubav je igranje košarke, a ne nacionalnost. Ja sam sam dao sve za Zvezdu dok sam bio dole šest mjeseci i otišao iz Zvezde udzginute glave, zaključio je Omić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE