Đoković: Da igramo najbolje za našu državu

Najbolji svetski teniser Novak Đoković pridružio se srpskom Dejvis kup timu. U prethodnom izadanju ovog takmičenja naši teniseru doživeli su težak poraz od Rusije.

Novak je prokomentarisao taj meč, ali i otkrio kakva je trenutno atmosfera u našem timu.

Sjajno je biti ponovo u timu. Nije bilo takmičenja prošle godine. Poslednje sećanje je tužno, bili smo tužni zbog takvog kraja. Ali sada smo motivisani. Znamo da će biti šansi. Dobri smo prijatelji van terena, atmosfera je odlična i to je ključni sastojak za uspeh. Poslednji sam se priključio timu, trenirao sam sa momcima, atmosfera je dobra, rekao je Đoković.

Đoković je otkrio i koji je ključni sastojak za dobre ige srpskih tenisera.

Nadamo se najboljem, kao i svi. Drugačiji je format, imamo tri lokacije. Videćemo kako će sve da izgleda. Svi želimo da igramo najbolje za našu državu i jedan za drugog. Taj odnos može da donese mnogo dobrih stvari, izjavio je Novak.

Srpski tim igraće protiv Nemačke i Austrije, u čijim sastavima neće biti dvojice najboljih tenisera tih zemalja Aleksandra Zvereva i Dominika Tima.

Svi bi voleli da imaju najbolje igrače, ali nije tako. Zverev i Tim nisu tu. Ali i bez njih to su jaki timovi, pogotovo Nemačka sa Štrufom, Kepferom. Opasni su igrači. Ne potcenjujemo nikoga samo zato što njihovi najbolji igrači nisu tu. Mi smo želeli da dođemo u najjačem sastavu. Radujemo se takmičenju. Ne brinemo o tome što se dešava u drugim timovima. Pripremamo se za mečeve. Nadamo se da ćemo ići u Madrid, to je cilj, ali dalek je put. Nema prostora za grešku. Hoćemo da prođemo kao pobednici grupe, zaključio je srpski teniser.

Prvi meč Srbija igra 26. novembra protiv domaćina Austrije, dan kasnije sledi i meč protiv Nemačke. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE