Jagodić Kuridža: Celog života sam trenirao za ovako nešto

Košarkaška reprezentacija Srbije će početak kvalifikacija za Mundijal igrati u drugačijem sastavu nego ranijih godina. Naime, kako je već poznato zbog nesporazuma između FIBE i Evrolige neki od najboljih igrača neće moći da igraju za svoje državne timove zbog obaveza u Evroligaškim takmičenjima.

Priliku da igraju za reprezentaciju Srbije dobili su i neki igrači koji do sada nisu imali priliku da igraju za svoj nacionalni tim.

Jedno od novih lica u našem timu je i Marko Jagodić Kuridža koji je istakao da će sve uraditi kako bi pomogao svojoj reprezentaciji u predstojećim utakmicama.

Jako sam srećan što mogu da budem deo ekipe, pa i sa 34 godine. Svi znamo da neki momci koji treba da nose reprezentaciju, nisu u mogućnosti da dođu i možda tu mi, igrači iz drugog i trećeg reda, treba da pomognemo u ovoj situaciji, izjavio je on za Mocart sport.

On je rekao da su mu se konačno ostvarili dečački snovi.

– Celog života sam trenirao za ovako nešto, da budem deo nacionalnog tima.Ranijih godina se to nije dogodilo iz mnogo razloga, pre svega zato što je reprezentacija bila mnogo snažnija i igrali su najbolji igrači. Među njima, realno, tada nisam bio i zato nemam zbog čega da žalim. Kroz celu karijeru pružao sam maksimum, igrao najbolje što sam mogao. Za reprezentaciju sam uvek bio i biću tu, rekao je Jagodić Kuridža.

Našu reprezentaciju očekuju mečevi sa Letonijom u Beogradu (četvrtak, 20.00) i Belgijom u Monsu (nedelja, 15.30).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE