Pešić pred Letoniju: Imamo želju i motivaciju

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra od 20 časova u dvorani ”Aleksandar Nikolić” počinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Prvi rival Srbije je selekcija Letonije.

Pešić je rekao da će meč protiv Letonije biti izazovan

– Biće to izazovna utakmica. Oni imaju kontinuitet u timu, koji se sastoji od izuzetno talentovanih igrača. Mi sigurno nemamo tu uigranost kao oni, ali imamo želju i motivaciju da prevladamo tu njihovu prednost. Očekujemo sjajnu podršku publike sa tribina i nadamo se pobedi. Podrška navijača je dragocena za ovu mladu ekipu – jasan je Pešić.

Na spisku nema igrača iz Evrolige i NBA

 – To nije bio lak posao. Mi smo to unapred znali i to nije bilo iznenađenje. Mi smo pokušali da formiramo reprezentaciju i siguran sam da su ovi mladići zaslužili da budu u reprezentaciji i siguran sam da će to i opravdati – rekao je Pešić i istakao da je razmišljao i o dugoročnim ciljevima prilikom formiranja selekcije. – To su talentovani igrači koji su zapravo i budućnost novog olimpijskog ciklusa, koji zapravo poćinje već sutra. Očekuje nas Evropsko prvenstvo u Nemačkoj sledeće godine, pa Svetsko prvenstvo, za koje igramo kvalifikacije, pa onda Pariz… I to su naši dugoročni ciljevi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Amorim otpao, Liverpul ima novog pika da zameni Klopa

U ponedeljak je odjeknula vest da trener Sportinga Ruben Amorim više nije u opticaju da preuzme klupu Liverpula ovog...

POVEZANE OBJAVE