Partizan ostao bez bodova u Talinu, povreda Lazara Markovića!

Fudbaleri Partizana poraženi su u Talinu od tima Flore, u okviru 5. kola grupne faze Lige konferencija, rezultatom 1-0, u utakmici bez mnogo šansi.

Na utakmici dugo nije bilo ozbiljnije prilike, sve do 23. minuta, kada je usledio prvi šut u okvir gola, od strane domaćih fudbalera. Nakon što je njegov saigrač loše zahvatio loptu, do iste je došao Miler, šutirajući iz šesnaesterca, međutim to je bio slabiji pokušaj po zemlji, koji je Popović lako ukrotio.

U 27. minutu Kvinsi Menig se dobro snašao i uputio oštar centaršut, međutim iznenadivši i svoje saigrače Rikarda i Jovića, koji nisu uspeli da stignu do lopte.

Nakon pola sata igre usledio je i prvi žuti karton na utakmici, kada je Zenjov oštro startovao nad Sašom Zdjelarom u šesnaestercu crno-belih. I pored pauze koja je usledila ovim povodom, vezni fudbaler srpskog tima nastavio je igru bez problema.

Miler je u 34. minutu pokušao da iznenadi golmana Partizana šutem sa oko dvadesetak metara, ali je loptu poslao daleko iznad gola.

Kada se činilo da će se na poluvreme otići bez golova, i kada nije bilo mnogo konkretnih šansi, fudbaleri Flore poveli su u 44. minutu utakmice. Markus Pum je sa 40 metara uputio loptu ka Mileru, koji je pobegao Siniši Saničaninu i glavom savladao mladog golamana crno-belih Popovića.

U 49. minutu Danilo Pantić je sa velike udaljenosti odapeo dobar šut, koji je golman domaćih Igonen ipak zaustavio dobrom intervencijom. Odmah zatim mladi Nemanja Jović je dobrim driblinzima izbacio svoje čuvare, ušao u šesnaesterac i završio na zemlji, ali je umesto penala dobio samo žuti karton zbog simuliranja.

Usledila je i izgubljena lopta Jovića na sopstvenoj polovini, i generalno dekoncentrisanija igra, pa je trener Stanojević odlučio da ga izvede iz igre, u okviru četvorostruke izmene koju je izvršio u 56. minutu. Pored mladog krila, igru su napustili i Menig, Pantić i Šćekić, a na teren su stupili Pavlović, Marković, Lutovac i Jojić. Masovna izmena je jasno ukazivala na nameru Stanojevića da nešto promeni u igri.

Usledila je ofanziva Partizana, iz koje su se izrodili pokušaji iskusnih Jojića i Lazara Mrkovića, koji međutim nisu nalazili put do gola.

Usledio je žuti karton za igrača estonskog tima Sapinena, nakon što je nagazio Zdjelara. Ubrzo je isti igrač, izašao sam ispred golamana Popovića, nakon kontre koja je nastala zbog greške Lutovca, ali je ipak mladi golman crno-belih bio brži i ispucao loptu ispred njega.

Strelac vodećeg gola Martin Miler napustio je teren u 72. minutu, a umesto njega je u igru ušao iskusni, 37-godišnji Konstantin Vasiljev.

Partizan je napadao u ovim momentima, dolazio do brojnih prekida, ali nije uspevao da uputi šut koji će moći da ugrozi gol rivala. Od 74. minuta probalo se i sa 18-godišnjim Markom Milovanovićem, koji je zamenio Rikarda Gomeša.

Napokon je golman Igonen došao u situaciju da mora da ozbiljnije interveniše u 77. minutu, kada je Miloš Jojić uputio svoj dobro poznati šut, ali nije pronašao put do mreže, jer je sjajno odreagovao Estonac.

Lazar Marković je posle nezgodnog pada u 85. minutu doživeo povredu ramena, nakon nezgodnog pada, tako da je srpski tim ostao sa igračem manje do kraja utakmice, s obzirom na to da je Stanojević iskoristio sve izmene. Kasnije je objavljeno da se radi o povredi ključne kosti i da mu sledi duža pauza.

U 91. minutu desni bek Flore Lilander ušao je u dobru šansu, ali su ga defanzivci Partizana blokirali i sprečili da definitivno reši meč.

Srpski tim je napadao do kraja utakmice, koja je ušla i u 97. minut, ali bez uspeha u nameri da izjednači rezultat.

Partizan je nakon ove utakmice na drugom mestu u grupi B, sa tri boda zaostatka i utakmicom više od prvoplasiranog Genta, dok Flora na trećoj poziciji zaostaje dva boda za srpskim predstavnikom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BURNO U KRUŠEVCU: Poznato ko vodi Napredak tokom PO

Fudbaleri Napretka ove sezone igraće u plej-ofu Superlige Srbije. U prvom kolu gostuju ekipi Mladosti. Ali sa novim trenerom pošto...

POVEZANE OBJAVE