Srbija se mučila, pa iščupala pobedu!

Srbija – Letonija 101:100 (28:33, 24:23, 25:19, 24:25 )

Košarkaši Srbije, uspešno su počeli kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2023. godine. Teže nego što se očekivalo, izabranici Svetislava Pešića, slavili su u dramatičnoj završnici. Letonci su bili izuzetno napadački raspoloženi, ali su imali tokom meča jednocifrenu prednost. Naš tim se vraćao, i uspeo da prelomi meč, u našu korist. Ključan potez, imao je Aleksa Radanov, koji je ukradenom loptom, obezbedio pobedu našem timu.

Meč je počeo u izjednačenom ritmu, i igra se koš za koš. Kako se igra razvijala, gosti su uspeli da steknu prenost. Serijom 4:0, poveli su sa 26:20. Smanjuje naš tim na 31:25, a predvode ih Miloš Teodosić i Alen Smailagić. Naša selekcija, primila je čak 33 poena za jednu četvrtinu, što je ozbiljno upozorenje za Orlove.

Naš tim je bolje počeo drugi period. Stigli smo samo na dva poena minusa. Ipak, Letonci i dalje održavaju rezultatsku prednost. Ipak, naš tim je zaigrao bolje u odbrani, i stigao do vođstva. Ipak, gosti prave seriju 8:1, i stiču pet poena prednosti. Srbija drži priključak, ali ima problema sa izuzetno dobrom napadačkom igrom gostiju. Pred nastavak meča, brine primljenih više od 50 koševa za poluvreme.

Letonce predvode Rihards Lomaž, košarkaš Asvela sa 14, a Dairis Bertans ima 13 poena. Košarkaš Partizana Rodion Kuruks, ubacio je dva koša za ukupno 4 poena.

Srbiju predvodi raspucani Miloš Teodosić sa 17 poena. Alen Smailagić i Aleksa Avramović, dodali su po 10 koševa.

Boljim otvaranjem drugog poluvremena, Srbija stiže do izjednačenja. Trude se naši košarkaši, da preokrenu meč i uvedu ga u mirnije vode. Ali, uporni Letonci, ne daju minimalnu prednost od jednog koša. Srbija je ponovo došla u vođstvo, pokušavajući da ga uveća. To su uspeli, odlepivši se na plus 4. Orlovi su, nastavili da održavaju taj rezultat. Mada, Letonci su uvek tu, i konstantno prete.

Na početku posldenje četvrtine, ponovo su stekli minimalno vođstvo. Uvećali su ga, nakon serije 8:0. Stigli su gosti i do maksimalnih 7 poena prednosti, znatno otežavajući našoj selekciji,povratak u meč. Srbija to pokušava, ali se čini da su joj šanse, veoma male. Srbija je, uprkos deficitu, i dalje u igri za pobedu na ovom meču. Na ulasku u poslednja tri minuta, Letonija ima prednost od samo jednog koša. Kasnije se stiglo i do izjednačenja, čime je završnica postala apsolutno neizvesna.

Srbiju je sa 21 poenom predvodio kapiten Miloš Teodosić. Odlični su bili Marko Jagodić Kuridža sa 16, i Aleksa Avramović, sa 17 poena.

Kod Letonaca, istakli su se Bertans i Gražulis, sa po 17 koševa. Rodion Kuruks, meč je završio sa 6 poena.

U drugom kolu A grupe, Srbija gostuje Belgiji, a Letonija čeka Slovačku.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Baskonija na krilima “mitraljesca” Hauarda ide plej-of

U meču plje-ina, za popunu poslednjeg mesta u plej-ofu Evrolige, košarkaši Baskonije slavili su na svom terenu protiv Virtus...

POVEZANE OBJAVE