VELIKI SKANDAL U ITALIJI: Policija uletela u prostorije Juventusa

Po naredbi ovog Državnog tužilaštva, policajci Poreske uprave vrše pretres kancelarija fudbalskog kluba Juventus u Torinu i Milanu“, objavila je kasno sinoć kancelarija državnog tužioca u Torinu.

Službenici torinske ispostave ekonomsko-finansijske policije zaduženi za istragu u ovom predmetu dobili su nalog da pronađu i izdvoje dokumentaciju i ostale korisne dokaze vezane uz finansijske izveštaje kluba od 2018. do 2021., pogotovo one vezane uz kupovinu i prodaju igrača i s tim povezana finansijske izveštaje. Trenutno je istraga usmerena prema dokazivanju počinjenja krivičnih daela lažnog oglašavanja transakcija te vršenja nepostojećih transakcija vođstva kluba, tačnije šefova poslovnog, finansijskog i sportskog sektora Juventusa“, navodi još Državno tužilaštvo i otkriva:

Istraga pod nazivom Prizma počela je u maju 2021. i poverena je istražiteljima iz Sektora za finansijski kriminal. Za vreme istrage služili su se prisluškivanjem i praćenjem komuniciranja osumnjičenih zbog osnovane sumnje da je prilikom brojnih transfera fudbalera posrednicima isplaćivana previsoka naknada. Osim toga, vodeće ljude Juventusa teretee da su odgovorni za kriminalna dela jer je klub kao pravna osoba davao pokriće fizičkim osobama da nezakonito profitiraju na nekim poslovima. Kako bi zaštitili finansijsko tržište, ulazak u klupske prostorije Juventusa i pretres izvršeni su nakon završetka nedeljnog trgovanja na italijanskoj berzi.”

Mediji na Čizmi dodaju da su pod istragom transakcije Juventusa u vrednosti većoj od 50 miliona evra, a za lažiranje transakcija i finansijskih izveštaja osumnjičeno je šest vodećih ljudi kluba u navedenom razdoblju.

Među njima su predsednik Andrea Anjeli, potpredsednik Pavel Nedved, bivši sportski direktor Fabio Paratići, koji je u međuvremenu preselio u Totenhem, kao i još tri aktualna i bivša radnika Juventusa zadužena za financije kluba.

Svi oni su pod istragom za lažiranje računovodstva kluba i lažno fakturisanje. Osumnjičen je i Juventus kao klub, kojem takođe preti optužnica.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Postani i ti milioner: Registruj se, uzmi bonus i prepiši VIKEND TIKET!

I ovog vikenda očekuje nas pravi fudbalski spektakl, ništa manji nego prethodnih dana kada smo uživali u Ligi šampiona...

POVEZANE OBJAVE