Zvezda želi novu pobedu u derbiju

Derbi meč 9.kola, ali i kompletnog jesenjeg dela Banka Poštanska štedionica Superlige za žene igra se u nedelju u sali SC „Voždovac“ na Banjici. Crveno-bele će ugostiti Jedinstvo iz Stare Pazove.
Aleksandar Vladisavljev, trener Crvene zvezde, podseća da su dve ekipe već odmerile snage u ovoj sezoni. U četvrtfinalu Kupa Srbije iz dva duela Crvena zvezda je bila uspešnija.

Odlična ekipa, dobro utrenirana, prepuna talentovanih naših reprezentativki, što juniorskih, što kadetskih. Jova Caković tamo radi dobar posao. Mi znamo šta nas čeka i, uz svo uvažavanje protivničke ekipe, ako mi budemo na svom maksimumu i damo sve od sebe da ćemo mi tu utakmicu dobiti.

Zvezda ponovo ulazi u ritam igranja sreda-vikend, smenjivaće se mečevi Lige i Kupa. Vladisavljev ne želi da fokus pomera od meča protiv Jedinstva.

Moramo da idemo od utakmice do utakmice i moramo sebe da dovedemo u situaciju da na svakoj prvoj damo maksimum, i da nam svaka naredna bude najvažnija u sezoni. Samo tako možemo da držimo kontinuitet dobrih igara i fokus na ono što nas čeka. I moj fokus, i fokus mog stručnog štaba i fokus igračica stvarno ne sme da luta i da ide na to šta će biti za tri-četiri dana. Korak po korak, utakmica po utakmica, zadatak po zadatak, odavno se pokazalo da je tako najbolje. Jer, ako si mislima tamo negde u polufinalu Kupa ili negde na kraju sezone, vrlo često se zadatak koji je tu pred nama ne odradi kako treba.

U Zrenjaninu u meču protiv „Kleka“ Zvezda je imala fantastičnu podršku sa tribina koja je bila sjajan vetar u leđa ekipi koju vodi.

U pauzama između setova uhvatili bi kako gledamo u tribinu ispunjenu našim navijačima koji su zaista napravili sjajnu atmosferu. Od prvog do poslednjeg trenutka oni su horski pevali i navijali da je to bilo izvanredno, zaključio je Vladisavljev.

Jelena Delić veruje da će duel na Banjici opravdati sva očekivanja jer će se sastati ekipe koje su u dosadašnjem delu sezone pokazale najviše.

Pre svega može da se očekuje dobra i kvalitetna odbojka. Mislim da je ekipa Jedinstva, iako mlada, odlična. Mnogo kvaliteta, mnogo rada i truda ulažu već godinama i to je karakteristično za Staru Pazovu. Mi sa naše strane idemo na pobedu i zaista mislim da će biti kvalitetan meč, bio je prvi komentar Jelena Delić.

Bloker Crvene zvezde se, potom, osvrnula na prethodna dva meča protiv Jedinstva.

U prvom meču četvrtfinala Kupa u Staroj Pazovi mi jedmo poraženi, to nam je jedini poraz u sezoni, ali u toj utakmici ekipa Jedinstva pokazala je zaista jednu sjajnu partiju, kontinuitet u igri i zsluženo pobedili. Međutim, kad je bio pritisak oko prolaska u polufinale, kad se lomilo, mi smo pokazale da smo u odlučujućim situacijama sposobne da prelomimo na svoju stranu i da nas pritisak samo motiviše, ne i opterećuje.

I Jelena Delić je još uvek pod utiskom fantastične podrške sa tribina koju je njen tim imao u Zrenjaninu i nada se da bi u nedelju na Banjici moglo da bude tako.

To nam mnogo znači, ta podrška, osetimo mi to. Mislim da bi na Banjicu trebalo da dođe što više navijača jer sam uverena da će utakmica opravdati epitet derbija i da će se videti kvalitetna odbojka, zaključila je Jelena Delić.

Posle gotovo četiri nedelje u tim se vraća Božica Marković. U pravom trenutku jer u nedelju njen tim očekuje derbi protiv Jedinstva.

To će biti veoma teška utakmica. Apsolutno ne sumnjam da će naš tim odigrati na visokom nivou, kao i do sad. Očekujem dobar rezultat, pre svega dobru igru i zanimljivu partiju za gledanje, bio je prvi komentar Božice Marković.

Iskusni bloker crveno-belih osvrnula se i na određene kvalitete svog tima.

Naša ekipa ima iskusne igračice koje znaju da igraju na 2:4 2:4 i to je poseban kvalitet ove ekipe. Sigurna sam da će biti tako i ubuduće, kad je najpotrebnije da ćemo biti najbolje.

Duel dve prvoplasirane ekipe u Superligi Srbije za žene na programu je u nedelju u 18 sati. Meč se igra na Banjici.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAD I TRUD SE ISPLATILI: Bivši golman Intera i Milana u Juventusu!

Bio je član Intera i Milana, a sada će pojačati Juventus! Kako prenose italijanski mediji, Vojćeha Ščensnog će među stativama zameniti...

POVEZANE OBJAVE