ČOVIĆ ISKREN: Trudim se da svima budem podrška

Filip Čović više nije aktivan košarkaš.

Nakon povlačenja, obavlja funkciju direktora FMP-a, koji je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka ABA lige.

Posle devet kola, nalaze se na trećem mestu, iza večitih rivala.

O tome, ambicijama kluba, i svojoj karijeri, Čović je govorio u intervjuu za Mozzart sport:

Rešio sam godinu dana pre nego što sam zvanično završio. Cilj mi je bio da naučim i neke druge stvari osim košarke i sporta. – rekao je on.

Pričao je, kako se uklopio u novu ulogu:

Trudim se da svima budem podrška, kada god postoje košarkaška pitanja da budem tu za tim. Ne gledam na stvari nešto drugačije. Ima situacija na terenu sa kojima se poredim i razmišljam kako bih ih ja rešio, ali generalno na košarku gledam na isti način. Nije se tu ništa promenilo. Pokušavam na sve moguće načine da pomognem, u funkciji sam tima i trudim se da mu budem na raspolaganju 24/7.

Imao je priliku, da karijeru počne u drugom smeru, jer je mogao otići na neki od američkih koledža:

Prvi je što sam u tim trenucima počeo da se zabavljam sa svojom sadašnjom suprugom, sa kojom danas imam dvoje dece i prelep brak. U tom periodu je bila priča o koledžima, imao sam i razgovore, bili su pojedini generalni menadžeri. Druga stvar je što sam ovde odigrao određeni broj utakmica za FMP, imao sam profesionalnu sezonu i morao sam da pauziram određeni broj mečeva. Bila je priča da bi tek po odlasku u SAD znao koliko ću morati da provedem vremena van terena. U startu je to bilo oko šest meseci, pa do godinu ili godinu i po dana. Meni je to bilo van pameti, da toliko pauziram sa 18 godina.

Objasnio je, zašto se odlučio, da imenuje Nenada Stefanovića, za prvog trenera ekipe:

Uvek bude sumnjičavosti. Da nismo svi zajedno u klubu verovali, to se ne bi ni desilo. Da li ljudi znaju i prate rad trenera i igrača koji su došli u klub? Svi su bili skeptični. Nenad je mlad trener, poznajemo se duži niz godina, igrali smo čak ovde jednu godinu zajedno u FMP-u. Uvek je bio posvećen i na konto toga, svega što sam video kroz njegovu karijeru, kroz rad i sve što je stekao, meni je bilo dovoljno da kažem da može da radi ovo što danas radi. Vrlo brzo smo se dogovorili.

Govorio je i o ambicijama kluba, u narednom periodu:

Ne može se uzeti čarobni štapić i reći da će se to desiti sad. Potreban je određeni period da se tako nešto dogodi. Idemo u dobrom smeru. Imamo Šaranovića 2003. godište, Vujičića 2002. godište i Pavićevića 2001. godište. Može se reći da Pavićević ima godinu ili dve seniorske košarke, ali Šaranović i Vujičić su iz juniorskog pogona. Tako da, priče da je tim pravljen za velika dela i ozbiljne rezultate… Cilj je bio da opstanemo u ligi i razvijemo mlade igrače, koji imaju šansu. To je bio dogovor od starta, da pružamo priliku mladim igračima, naravno da oni to najpre zasluže, ali da imaju prostor da se razvijaju i igraju. Da ne bude da samo pričamo da imamo mlade igrače, već da oni budu tu, u sistemu i pomognu ekipi.

FMP meridian, u desetom kolu ABA lige, naredne subote, dočekuje Krku.

Foto: KK FMP

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Jokić sa saigračem ostvario veliko dostignuće po prvi put u istoriji!

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Lejkerse i u trećoj utakmici na startu plejofa i tako se nalaze nadomak pobede...

POVEZANE OBJAVE