SRBIJA STALA U POSLEDNJOJ ČETVRTINI: Poraz od Belgije!

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je na gostovanju od Belgije, u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci, rezultatom 73-69.

Srbija je vodila najvećim delom utakmice, ali je na kraju presudila poslednja deonica, u kojoj su naši postigli samo 6 poena.

Nakon početne prednosti domaće reprezentacije, naši košarkaši su preuzeli stvari u svoje ruke i već prvu četvrtinu dobili sa prednošću od 8 poena razlike (21-13).

Već u trećem minutu utakmice viđeno je zakucavanje Alekse Avramovića, nakon ukradene lopte Semu van Rosomu. Naredni period obeležilo je više promašenih trojki. Odličnu saradnju su u nekoliko navrata imali Avramović i Filip Petrušev, koji se pridružio ostalim reprezentativcima za ovu utakmicu.

Ključnu prednost u prvom delu naša reprezentacija je stvorila nakon dve uzastopne trojke Miloša Teodosića, kada je bilo 19-11.

U drugom kvartalu Srbija je još dodatno povećala prenost. Najveća stečena bila je od 14 poena, kada je bilo 36-22. Poluvreme je završeno rezultatom 41-29 za naše.

Petrušev je gospodario u oba reketa i domači košarkaši nisu imali rešenja za njega. Očigledno da je veliko pojačanje za našu reprezentaciju, iako je selektor Pešić nije bio siguran koliko će moći da računa na njega.

U 4. minutu ovog dela Obasohan je trojkom sa sedam metara približio svoj tim na samo 5 poena razlike, kada je bilo 23-18. Srbija čak tri i po minuta nije postigla koš, a post je prekinuo Ristić, poenima nakon ofanzivnog skoka.

Novu najveću prednost na utakmici Srbija je ostvarila nakon koša Avramovića iz teške pozicije (29-20), a zatim nastavila da je uvećava, takođe sa bekom Partizana u glavnoj ulozi. On je postigao 4 uzastopna poena za prednost od 33-20. Srbija je do kraja održala ovu prenost, pre svega zahvaljujući trojkama Teodosića i Avramovića.

Treća deonica je takođe prošla u ritmu oscilacije rezultata, ali nisu uspevali domaći da sustignu naše.

Na početku drugog poluvremena odmah je usledila serija Belgijanaca 9-0, koju je pre svega inicirao iskusni Van Rosom kada su se opasno približili.

Naše košarkaše je ponovo razdrmao Teodosić, novom trojkom, 4. iz pet pokušaja! Košarkaš Virtusa je bio zaslužan i za novu dvocifrenu prednost naših (56-46), kada je majstorski proigrao Ristića.

U poslednjem period se na prve poene čekalo čak 2 minuta i 45 sekundi, kada je pogodio Ismael Beko. U 4. minutu ovog dela viđeno je strašno zakucavanje Beka nakon alejup akcije. Upravo su on i Van Rosom pokrenuli seriju od 12-2 Belgijanaca, kada su domaći uspeli da dođu i do preokreta (66-65), na nešto više od 3 minuta do kraja.

Do kraja utakmice se igralo tvrdo, a odgovornost u našem sastavu preuzeo je Petrušev, pokazujući tako ponovo koliko znači ovom timu. Ipak, Belgija je trojkom Van Rosoma povela 72-69, a posle lopte koju je Avramović bacio “u bunar” na manje od 12 sekundi do kraja, više nije bilo šansi za naše.

Najefikasniji na utakmici bio je Sem Van Rosom sa 20 poena, na šta je dodao i 4 skoka i 3 asistencije. U našoj reprezentaciji, Avramović je imao 19 poena, uz 4 skoka i 3 asistencije, Petrušev je zabeležio 16 poena, a Teodosić 14, uz 2 skoka i čak 8 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE