Zvezda rutinski protiv Spartaka, dva gola slavljenika Bena

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na stadionu “Rajko Mitić” Spartak iz Subotice, u 18. kolu Superlige, sa 3-0.

Prvo poluvreme nije bilo naročito dinamično i prošlo je bez mnogo šansi i sa identičnim posedom lopte oba tima. U rugom delu Zvezda je krenula agresivnije, što je bilo vidljivo i po krajnjem rezultatu.

Početak utakmice obeležla je i jedna svečanost. Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela uručio je uramljene dresove Milanu Borjanu i El Fardu Benu, zbog odigrane 200, odnosno 150. utakmice u dresu kluba.

Početak utakmice obeležio je sporiji ritam, bez velikih šansi. Međutim, to je trajalo tek do 9. minuta, kada je Rodić, nakon centaršuta Bena, doveo Zvezdu u vođstvo od 1-0.

U 23. minutu Aleksandar Katai je iz teške pozicije glavom šutirao preko prečke, nakon centaršuta strelca prvog gola. Zvezda je u ovim trenucima napadala sve ozbiljnije.

U 37. minutu Gajić je iz velike daljine i nezgodnog ugla hteo da iznenadi golmana gostiju, ali bez velikog uspeha.

Umalo da gostujući fudbaleri dođu do izjednačenja u finišu poluvremena, ali je sjajan na golu bio slavljenik Borjan. Internacionalac iz Tanzanije Abraham odapeo je strašan udarac sa 25 metara, ali je je Zvezdin golman sprečio evrogol.

Fudbaleri Zvezde su u prvom napadu u drugom delu igre duplirali prednost. Filipo Faklo je asistirao Benu, koji je iskoristio lošu reakciju odbrane Spartaka za 2-0.

Svoj šut je oprobao i Njegoš Petrović u 56. minutu, ali je bio neprecizan i lopta je završila preko gola. Novi gol crveno-belih spasao je golman Spartaka Dubljanić nakon što je dobro šutirao Filipo Falko. Italijan je ipak postigao gol ubrzo nakon toga, međutim poništen je posle intervencije VAR-a.

Sve dileme oko pobednika razrešio je svojim drugim golom Ben. On je iskoristio spornu situaciju, kada je Nemanja Branković naleteo na golmana Dubljanića, ali ostaje pitanje da li je tom prilikom Zvezdin fudbaler napravio prekršaj.

U narednom periodu nije bilo previše uzbuđenja, osim dve šanse mladog Lazetića, kada se nije dobro snalazio.

Na samom kraju utakmice Spartak umalo nije postigao utešni gol, nakon što je, posle kornera koji je izveo Todorovski, Marčić glavom pogodio spoljni deo mreže.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sferopulos pred Real: Trener Zvezde otkrio ko sigurno neće igrati u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde u okviru 32. kola Evrolige gostuju ekipi Reala iz Madrida. Duel dva tima na programu...

POVEZANE OBJAVE