ZVANIČNO: Mančester junajted predstavio novog trenera

Ralf Rangnik će naslediti Ole Gunara Solskjera na klupi Mančester Junajteda. Mančester Junajted i nemački stručnjak su dogovorili privremenu saradnju do kraja sezone. Dogovoreno je da Rangnik posle toga ostane još dve godine u klubu kao kao savtnik za fudbalska pitanja

– Uzbuđen sam što sam došao u klub kao što je Mančester Junajted i fokusiran sam da ostvarimo uspešnu sezonu. Ovaj tim je prepun talenta i ima sjajan balans mladosti i iskustva. Svi moji napori u narednih šest meseci će biti usmereni ka igračima da izvuku pun potencijal. Individualno i pogotovo imski. Osim toga, radujem se što ću podržavati klub u dugoročnim projektima iz uloge savetnika, kazao je Rangnik.

Sportski direktor Junajteda Džon Murtou istakao je Rangnika kao “fudbalskog inovatora”.

– Ralf je jedan od najpoštovanijih trenera i najvećih inovatora u evropskom fudbalu. Bio je naš kandidat broj jedan za privremenog trenera zbog liderstva i tehničkih veština koje poseduje. Ali i zbog skoro četiri decenije sticanog iskustva u menadžmentu i trenerskom poslu. Svi u klubu jedva čekaju da počnu saradnju sa njim. Prvo kao sa trenerom do kraja sezone, a onda i kao sa savetnikom u naredne dve godine –  istakao je nemački stručnjak.

Ragnik će na klupi Junajteda debitovati 2. decembra kad na Old Traford dolazi Aston Vila.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE