VLAHOVIĆ PEČATIRAO JUBILEJ NOVIM GOLOM: Preokret Fiorentine na 100. utakmici srpskog napadača (VIDEO)

Fudbaleri Fiorentina pobedili su na svom Artemio Frankiju Sampdoriju, u 15. kolu Serije A, nakon preokreta sa 3-1.

Ovom utakmicom je Dušan Vlahović obeležio jubilej, odigravši 100. utakmicu u dresu tima iz Firence, uz novi gol.

Domaći fudbaleri su u prvom poluvremenu uspostavili inicijativu i to maksimalno iskoristili, iako je lošije krenulo.

Gosti su poveli već u 15. minutu golom Manolo Gabijadinija glavom iz nezgodne pozicije. Ipak, već nakon osam minuta domaćim navijačima je osmeh na lice vratio Kaljehon, koji je zahvatio loptu u šesnaestercu nakon što ju je tamo uputio Sotil.

U 32. slavljenik Vlahović ostao je sam i glavom odličan centaršut Bonaventure pretvorio u gol za preokret, time dodatno uvećavši rekord koji je oborio u prethodnom kolu, a koji se tiče najviše golova u jednoj kalendarskoj godini u istoriji Fiorentine.

Iako je tada slavlje na ličnom polju pokvario poraz nakon preokreta, ovog puta se desila obrnuta situacija i slavlje je bilo potpuno.

U poslednjem minutu prvog dela igre konačan rezultat postavio je Sotil. U drugom poluvremenu se stanje na terenu ujednačilo, ali gosti nisu uspeli da u takvoj konstelaciji snaga sustignu zaostatak.

Fiorentina je sada, nakon tek dve utakmice 15. kola, na 6. mestu tabele Serije A sa 24 bodova, dok je Sampdorija na 15. poziciji sa 15 bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE