EL: Realovi Francuzi presudili Makabiju

Košarkaši madridskog Reala savladali su Makabi iz Tel Aviva u veoma neizvesnom meču 13. kola Evrolige. Ne kraju je bilo 72-70 u Vizink centru.

Stekao je Kraljevski klub već u prvoj deonici dvocifrenu prednost, ali se Ponos Izraela potpuno vratio do kraja prvog dela utakmice.

Druga četrvrtina je protekla u potpunom egalu i minimalnim smenjivanjima u vođstvu, a kao pobednik je na veliku pauzu otišao Makabi, kada je vodio sa pola koša rezlike (38-37).

Makabi je u trećem periodu mnogo bolje šutirao, a posledica toga bila je najveća prednost koju su gosti imali, nakon isteka ove deonice, 59-50.

Real je u odlučujućem delu utakmice polako, gotovo neprimetno, topio prednost gostiju, dok ih na kraju utakmice definitivno nije slomio. Odbijali su uporno igrači izraelskog kluba sve pokušaje završnih udaraca, pre svega Ertela koji je bio precizan u poslednjim napadima.

Čak je Derik Vilijams izjednačio na 70-70 trojkom, ali je Jabusele postavio konačan rezultat, nakon što su košarkaši Makabija prokockali poslednjih nekoliko sekundi koje su im bile na raspolaganju, ispustivši loptu.

Najbolji na utakmici bili su upravo Francuzi iz redova Reala, koji su i presudili na ovoj utakmici, Jabusele i Ertel, sa po 15 poena. Obojica su imali i po 5 skokova, dok je plejmejker upisao i 5 asistencija.

U redovima izraelskog kluba Skoti Vilbekin postigao je 14 poena, dodavši na to i 5 asistencija.

Real ostaje na prvom mestu tabele, sa 11 pobeda i 2 poraza, ispred najljućeg rivala koji sada ima pobedu manje, ali će svoju utakmicu ovog kola odigrati sutra. Makabi je na 8. poziciji sa 7 pobeda i 6 poraza, koliko ima i Asvel na mestu iza.

U narednoj rundi Real će odigrati El Klasiko na gostovanju Barseloni, dok će Makabi dočekati Uniks.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE