Fener slomio Monako, brutalan učinak Gudurića i Veselog! (VIDEO)

Košarkaši istanbulskog Fenerbahčea slavili su u svojoj dvorani protiv Monako, u 13. kolu Evrolige, sa 96-86.

Fener se na ovoj utakmici probudio i imao sjajan učinak u šutu iz igre, posebno za tri poena, gde je pogađao u čak 59,1% slučajeva. Tome je umnogome doprineo i Marko Gudurić.

Monako je prvi poveo na utakmici i čak, nakon oscilacija, dobio prvu četvrtinu košem razlike. Drugi period su završili sa istom prednošću, nako smenjivanja u vođstvu (42-40).

Treća četvrtina je bila čak i neizvesnija. Rezultatske amplitude su se kretale kao i u prva dva dela, s tim da je pred ulazak u odlučujući kvartal bio potpuni egal (63-63).

Fener je ipak bio rešen da trijumfuje, ostvario je i prvu dvocifrenu prednost (83-71), koju nije ispuštao, i pored toga što se tim iz Kneževine nije predavao i pokušavao da preokrene.

Najefikasniji na utakmici bio je Majk Džejms sa čak 31 poenaom, 2 skoka i 4 asistencije, ali se se u pobedničkom timu, koji vodi Aleksandar Đorđević, istakla, na ovim prostorima, jako poznata imena.

Marko Gudurić i Jan Veseli imali su po 18 poena, s tim da je Čeh imao i dabl-dabl, jer je dodao i 10 skokova i čak 5 asistencija, što je sjajno za igrača na centarskoj poziciji. Gudurić je uz odličan poenterski učinak (trojke 4/6), imao i 2 skoka i 4 asistencije.

Fener je sada 15. na tabeli sa 4 pobede i 9 poraza, ali će se možda pokrenuti nakon ove pobede, dok je Monako 12. sa 5 pobeda i 8 poraza.

Fener će u narednom kolu gostovati Zenitu iz Sankt Peterburga, a Monako će dočekati Olimpiju iz Milana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

TO BI BILO NEVEROVATNO: Grin se oglasio o spajanju oca i sina Džejmsa u Lejkersima

Košarkaši LA Lejkersa izgubili su 4:1 u prvoj rundi NBA plej-ofa protiv Denvera. Sada se mogu posvetiti potezima nakon završene...

POVEZANE OBJAVE