Selektor Srbije pred Poljsku: “Ključ uspeha agresivna i dobra odbrana”

Rukometašice Srbije svoj prvi meč na Svetskom prvenstvu u Španiji igraju u petak od 20 i 30. Prvi protivnik našim devojkama biće Poljska, drugi Kamerun, dok će treći biti Rusija.

Pred sam početak prvenstva selektor naše reprezentacije Uroš Bregar izneo je svoja očekivanja za zvanični sajt Saveza.

U Srbiji smo imali dva kontrolna meča protiv Severne Makedonije, kako bih video ko je u kakvoj takmičarskoj formi. Sinoć smo ovde u Španiji imali prvi trening. Još je pod znakom pitanja nastup Jovane Kovačević i Kristine Liščević. Uradićemo još neke kontrolne testove za njih i onda ćemo napraviti ekipu za sutrašnju utakmicu, istakao je Bregar.

Prokomentarisao je i zdravstveno stanje u našoj reprezentaciji.

Dobro je da izgledamo kao kolektiv, to je veoma bitno, a ja kao trener više volim radnu atmosferu. Svekupna atmosfera na ovim pripremama je baš pozitivna, kako i treba da izgleda i idemo sa dobrom energijom u utakmicu sa Poljskom. Njihova ekipa je visoka i krupna, trče dobro polukontre. Ono što prvenstveno treba da odigramo je dobra i agresivna odbrana i moraju da se zaustave Kobilinska i Bizdra. Bizdra je srce ekipe, motor, tako da na to moramo sutra da obratimo posebnu pažnju, kazao je on i dodao:

Mora da bude borba za svaku loptu, za svaku odbranu, važno je koliko ćemo faulova napraviti, kako precizniji da budemo u napadu i biće još puno zadataka. Mislim da nas sutra očekuje baš dobra utakmica.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DRUGI MEČ POLUFINALA ABA LIGE: Obradović izneo svoja očekivanja

Košarkaši Partizana sutra od 18 časova gostuju u "Morači", gde će igrati drugi meč polufinala ABA lige protiv ekipe...

POVEZANE OBJAVE