TRANSFER NA POMOLU: Zvezda francuskog šampiona dolazi u Seriju A

Fiorentina je vrlo blizu dovođenja zvezde Lila Džonatana Ikonea (23) za 15 miliona evra.

Toskanci su u potrazi za novim ofanzivcem i svojim su prioritetom označili Domenika Berardija iz Sasuola. Međutim, tražena cena ‘Neroverda’ od 40 miliona evra prisilila je Fiorentinu da potraži negde drugde, a prema Skaj Sportu, sada su nadomak dovođenja francuskog internacionalca.

Pregovori između Fiorentine i Lila su u poodmakloj fazi, a igrač je navodno već pristao na transfer u Firencu. Lajpcig je takođe zainteresovan za sjajnog Francuza, ali Fiorentina drži “pole position” i pitanje je trenutka kad će sve postati zvanično.

Ikone je produkt PSŽ akademije, pridružio se Lilu transferu vrednom 5 miliona evra 2018., u međuvremenu je dao 16 golova u 144 nastupa, a prošle je sezone s ‘Mastifima’ senzacionalno osvojio titulu u Ligi 1.

Neki od njegovih bivših saigrača, kao što su Majk Mainjan i Viktor Osimhen, prešli su u Seriju A iz Lila kako bi se pridružili Milanu odnosno Napoliju tokom proteklih sezona.

Njegov ugovor s Lilom završava u junu 2023., a Transfermarkt ga procenjuje na 25 miliona evra.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE