VEČE SRBA U EVROLIGI: Lučić blizu jakog dabl-dabla!

Košarkaši Bajerna iz Minhena pobedili su francuski Asvel na svom parketu, u 13. rundi Evrolige, rezultatom 73-65.

Utakmicu je obeležio nešto lošiji šut, posebno za 3 poena, gde je Bajern pogađao u tek 22,7% slučajeva, dok su gosti bili još lošiji. Uspešnost im je bila neverovatno loših 17,4%.

U takvoj igri bolje se snašao tim iz Minhena, iako je tim iz Liona počeo bolje utakmicu. Gosti su vodili sve do polovine druge deonice, kada su Bvarci izjednačili, a zatim uspeli i da povedu i odu na poluvreme s pola koša razlike (39-38).

Već nakon odmora su počeli da povećavaju svoju prednost, koja je išla i preko 10 poena razlike (58-46), ali nije se predavao francuski predstavnik, tako da je sve bilo i dalje otvoreno pred poslednji kvartal, jer je treći period završen malom prednošću domaćina, 58-54.

Uspevao je Asvel u odlučujućoj četvrtini da svede zaostatak na samo jedan poen (64-63), ali nikako mu nije polazilo za rukom da vrati prednost na svoju stranu. Bajern je na kraju odbio nalet i završio utakmicu bez velikih uzbuđenja.

Najbolji na utakmici bio je Rabit sadabl-dabl učinkom od 19 poena i 12 skokova, dok je blizu takvom učinku bio i naš Vladimir Lučić, koji je postigao 18 poena, uz 8 skokova i asistenciju.

Kod gostiju, Okobo je imao 14 poena i po 5 skokova i asistencija, dok je bivši košarkaš večitih Džejms Gist upisao 10 poena.

Bajern je trenutno na 11. mestu tabele najelitnijeg evriopskog takmičenja, sa 6 pobeda i 7 poraza, dok je njihov današnji protivnik dva mesta iznad, sa pobedom više.

Bajern će u narednom kolu dočekati aktuelnog šampiona, Anadolu Efes, dok će Asvel na noge Baskoniji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ten Hag: ” Izvinite , ja sam gledao drugačiju utakmicu”

Fudbaleri Mančester Junajted su na svom terenu dočekali poslednjeplasirani Šefild junajted i slavili su rezultatom 4:2 (1:1). Slavni klub je dva puta gubio u...

POVEZANE OBJAVE