Zvezda demolirala Zenit u Sankt Peterburgu!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ubedljivo Zenit iz Sankt Peterburga na gostovanju u 13. kolu Evrolige sa 69-58.

Crvena zvezda je još jednom dokazala koliko je dobra u utakmicama kada se igra na manji broj poena.

Značajno je istaći da je na ovoj utakmici za Zvezdu u takmičarskim mečevima debitovao i Eron Vajt, nakon teške povrede koju je doživeo u pripremnoj utakmici sa Panatinaikosom.

Zvezda je od samog starta odlično ušla u utakmicu i tokom prvog dela već imala i 9 poena prednosti, posle dva uzastopna ofanzivna skoka Nikole Kalinića. Zvezda je prednost održala do kraj četvrtine, kada je vodila sa 23-16, nakon što je ponovo srpski reprezentativac poentirao uz zvuk sirene.

Odmah na početku druge deonice crveno-beli su ostvarili i prvu dvocifrenu prednost (27-16), posle koje nisu dozvoljavali protivniku da se vrati u utakmicu. Na poluvremenu je srpski tim imao čak 14 poena viška (42-28), posle serije od 5-0, koju su činile trojka Lazića i dvojka Mitrovića. Ova serija je usledila posle tajmauta Dejana Radonjića, a nakon što je Miki zakucao, kada se Zenit vratio na jednocifren zaostatak.

Srpski tim više nije posustajao. Uspeo je da održi prednost, pritom da u finišu trećeg kvartala serijom 8-0, koja je zapravo bila serija Majka Cirbesa, dođe i do +20 (58-38). Serija je počela majstorijom Luke Mitrovića, koji je provukao loptu kroz noge Mikiju i pioslužio Majka Cirbesa. Zatim je Nemac poentirao još jednom posle požrtvovane reakcije Dobrića, a zatim još jednom.

Zvezda je u trećoj deonici pogađala iz igre u preko 58% slučajeva, pa i ne čudi da je ovakav rezultat. U poslednjem periodu je došlo i do opuštanja, pa je srpski tim lošije i šutirao, ali odigrala je Zvezda sasvim dovoljno kako bi rutinski održla stečenu prednost.

Najbolji u redovima Zvezde bio je Nejt Volters sa 14 poena, 5 skokova i 3 asistencije, dok su Kalinić i Kuzmić sakupili po 11 poena i 5 skokova, a Kalinić je imao i 4 asistencije, u jednoj svestranoj partiji.

U poraženom timu Miki je imao 16 poena, 5 skokova i asistenciju.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Olimpijakos, a Zenit Fenerbahče.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE