Gasperiniju se ispunjava velika želja: Atalanta dovodi fenomenalno pojačanje za juriš na Skudeto

Atalanta je blizu realizacije velikog posla. Klub iz Bergama navodno je nadomak potpisa sa zvezdom Sasuola Žeremijem Bogom.

Ovaj 24-godišnji krilni igrač nije igrao za Sasuolo zbog povrede od 31. oktobra, kada su ‘Neroverdi’ kod kuće izgubili od Empolija 2:1. Uprkos tome, trener Atalante Đan Pijero Gasperini želi što pre dovesti brzonogog fudbalera iz Obale Slonovače.

Prema pisanju Gazette delo Sport, Boga će zameniti ruskog internacionalca Alekseja Mirančuka koji je navodno sve dogovorio sa Zenitom iz Sankt Peterburga, i očekuje se da će se ove zime vratiti u rodnu zemlju.

S druge strane, Boga bi Atalanti doneo dodatnu širinu u ofanzivnom delu ekipe. Gasperini ga vidi kao veliko pojačanje za nokaut fazu Lige šampiona, koja je Atalanti pred nosom, kao i za trku za Scudeto u Seriji A.

Boga je u Sassuolu od 2018. kada je stigao iz Čelsija. Upisao je 94 nastupa za klub u Serije A, postigao je 18 golova i za to vreme podelio sedam asistencija.

Tržišna vrednost procenjena mu je na 20 miliona evra, a osim Atalante, poveziva se i s ostalim italijanskim “moćnicima”, kao što su Roma, Napoli i Milan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE