Mesi govorio o ranom dolasku u Barselonu i adaptaciji

Mesi je nakon osvajanja još jedne Zlatne lopte, govorio za “Frans fudbal” u opširnom intervjuu o mnogim temama, između ostalog i o ranom odlasku iz Argentine, kao i mogućem povratku u Barselonu.

Mesi je istakao da sebe nikad nije smatrao najboljim u istoriji.

Iskreno, nikada nisam sebe smatrao najboljim u istoriji, niti želim da se na mene gleda tako. Za mene je sama pomisao da me ljudi smatraju jednim od najboljih u istoriji dovoljna. Nikada nisam mogao da zamislim tako nešto, a i ne zanima me previše, jer ne menja kod mene ništa, ni u jednom smeru. Niti sam ikada želeo da budem najbolji, poručio je Mesi.

Mesi je ove godine napokon stigao i do prvog trofeja sa nacionalnim timom, osvojivši Kopa Amerika, pa je govorio i o čestim poređenjima sa Dijegom Armandom Maradonom.

Ne, ne, nikada sebe nisam poredio sa Dijegom, apsolutno nikada. Nikada nisam obraćao pažnju na poređenja od strane drugih ljudi. Neke kritike su me mučile u prošlosti. Prošao sam dosta loših momenata u reprezentaciji i nervirale su me kritike na tom nivou. Ali, onda smo kao svlačionica naučili da kroz sve prolazimo zajedno, da u našoj grupi rešavamo probleme, što nas je dodatno ojačalo. Čak i kada psujemo jedni druge ili se posvađamo, kasnije nam to pomogne da budemo još bolji. To je jednostavno sport, objasnio je Argentinac.

On je objasnio i kako je kao 13-godišnjak prešao u Barselonu, a tome je doprineo hormonski poremećaj koji je imao.

Terapija koju sam primao bila jke izuzetno skupa za moju porodicu. Njuels nam je rekao da će nam pomoći, ali nam nisu dali novac za terapije. Sve je to bilo jako komplikovano. Ubrzo se pojavila opcija da odem u Barselonu. Sećam se jasno momenta kada sam otišao, ceo komšiluk se okupio da nas pozdravi, bio je to težak momenat za nas, ali to je bilo sve što sam želeo, opisao je dobitnik Zlatne lopte.

Zatim je govorio o počecima u katalonskom gigantu, čija će kasnije legenda postati.

Nikada nisam pomišljao da odustanem i da se vratim, mada nije bilo lako da se adaptiram na novi život. Bilo je jako teško u prvoj godini, to priznajem. Prvi meseci posebno. Nisam mogao da igram jer iz Argentine nisu stigli potrebni papiri, otkrio je Mesi, pa dodao:

Kada sam počeo da igram povredio sam potkoleničnu kost i bio van terena mesecima. Moja porodica se rastavila dok sam proživljavao teške momente. Ali, ni tada nisam razmišljao o povratku u Argentinu. Naprotiv, kako je vreme prolazilo osećao sam se bolje, bio sam ubeđen da ću ispuniti svoj san, da ću postati profesionalni fudbaler, jasan je bio superstar Pari Sen Žermena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Trojica srpskih sudija u plej-ofu!

Evroliga je objavila spisak sudija za predstojeći plej-of ovog takmičenja. Naredne sedmice nas očekuje početak plej-ofa Evrolige, a Srbija možda...

POVEZANE OBJAVE