ROLERKOSTER MEČ: Partizan posle mnogo muke slavio protiv Igokee!

Igokea – Partizan 68:70 (15:16, 20:12, 19:19, 14:21)

Košarkaši Partizana, pobedili su Igokeu u gostima, u veoma uzbudljivom meču 10. kola ABA lige. Crno beli su na početku imali prednost, koju su ispustili. Domaćini su imali čak i 14 poena viška, koje su prokockali u poslednjoj četvrtini. Junak meča, bio je Uroš Trifunović, koji je bio precizan sa linije slobodnih bacanja.

Meč je pogotkom za dva poena, otvorio Dalas Mur. Meč je potom nastavljen u naizmeničnom poentiranju obeju ekipa. Iako Partizan pokušava da napravi prednost, Igokea uspeva da je anulira. Uspeli su i da steknu prednost od 12:10 domaćini. Nastavili su potom, da održavaju stečenu prednost od dva poena. Pogocima Alena Smailagića i Zeka Lideja, Partizan je prvu četvrtinu rešio u svoju korist.

Nastavio je Lidej u dobrom ritmu, i drugu četvrtinu, pa je Partizan poveo sa plus tri. Dodali su ubrzo gas, i poveli sa 25:17, stekavši prvo osetnije vođstvo. Serijom 9:0, Igokea se potpuno vratila, i povela sa 26:25, zahvaljujući Aleksi Radanovu i Markelu Starksu. Napravili su još jednu seriju, ovaj put od 7:0, i odišli na odmor sa prednošću od sedam poena.

Igokea je bolje počela drugi period, i već stekla dvocifrenu prednost, od maksimalnih plus 14. Naročito zahvaljujući trojkama Markela Starksa i Marka Jošila. Nastavili su da je održavaju tokom trećeg perioda. Pogocima Avramovića i Smailagića, Partizan je spustio razliku na 10 poena minusa. Odbili su Igosi taj nalet, zadržavši dvocifreno vođstvo. Serijom 7:0, Partizan se spustio se na jednocifrenu razliku, pred poslednji period.

Poslednja četvrtina, počela je izjednačeno, a Igokea zadržava vođstvo, stečeno u drugoj četvrtini. Partizan je uložio poslednje atome snage, da preokrene utakmicu. Serijom 8:0, i pogocima Mura i Smailagića, stigli su samo na dva poena minusa, na ulasku u poslednja tri minuta meča. Svojim pogocima, Zek Lidej je doneo izjednačenje 63:63. U poslednji minut, crno beli su ušli sa poenom prednosti, zahvaljujući pogocima Kevina Pantera. Uspeli su na kraju, da iščupaju vredan trijumf, u neizvesnoj završnici.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Alen Smailagić sa 15 poena, Zek Lidej imao je 14, a Uroš Trifunović 12 koševa.

Tim Igokee, predvodili su Dešon Stivens i Antabija Voler, sa po 18 poena.

Crno beli i dalje drže korak za večitim rivalom, a u narednom kolu, dočekuju Cedevita Olimpiju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Trojica igrača Fenera pod znakom pitanja za drugi meč sa Monakom

Košarkaši Fenerbahčea napravili su brejk u prvom meču protiv ekipe Monaka. Međutim, turski klub ima dosta problema pred drugi...

POVEZANE OBJAVE