Srpske reprezentativke iznele utiske nakon pobede nad Poljskom i očekivanja pred Kamerun

Rukometašice Srbije odlično su startovale na Svetskom prvenstvu sinoćnjom pobedom nad Poljskom od 25-21.

Svoje utiske o prvoj utakmici i očekivanja pred meč sa Kamerunom u drugom kolu, za sajt Rukometnog saveza, iznele su reprezentativke Aleksandra Stamenić i Marija Petrović.

Otvorile smo prvenstvo pobedom, što je vrlo bitno za nas. Videle smo da možemo, energija nam se poklopila i nadam se da smo to prenele i na našu publiku koja nas je podržavala i na sve gledaoce, izjavila je Stamenić.

Ona je objasnila kako se oseća nakon svoje prve utakmice na velikom takmičenju.

Presrećna sam što sam ovde i što sam deo ovakve ekipe, zaista uživamo što smo ovde sve zajedno. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo gledam kao uvertiru, kao pripremu za veliko takmičenje i drago mi je što sve lepo ide, rekla je srpska reprezentativka.

Ona je govorila i o atmosferi u ekipi.

Energija nam je odlična, stvarno se lepo družimo, mislim da sve to prenosimo na teren i da se sve to sinoć videlo. Nadam se da će na svakoj sledećoj utakmici biti sve bolje, istakla je Stamenićeva.

Aleksandra je iznela i očekivanja pred Kamerun, koji je u prvom kolu poražen od Rusije.

Iako smo favoriti, mislim da treba da ostanemo fokusirani i da pružimo svoj maksimum, zaključila je Aleksandra Stamenić.

Marija Petrović je istakla da je, nakon prespavane noći i hladne glave, svesna da je naša reprezentacija uradila nešto što se od nje nije očekivalo

Svi znaju da smo ovde došli sa znatno podmlađenim sastavom. Dokazale smo da ako ispoštujemo svaki dogovor i ako svaka igračica uradi svoj deo posla da apsolutno nismo protivnik za potcenjivanje i da imamo šanse da sa svima igramo, izjavila je Petrovićeva.

I ona je prokomentarisala energiju i atmosferu u ekipi.

To me zaista raduje i veoma sam srećna zbog toga. Atmosvera je odlična, sve devojke su odlične, dobro treniramo, dogovaramo se oko svega i mislim da je to glavni cilj i prava stvar, istakla je srpska reprezentativka.

O predstojećem protivniku, kako kaže, ne znaju mnogo.

Nismo uspele da pogledamo njihovu utakmicu sinoć jer smo odmah posle njih igrale, ali danas imamo sastanke i trening pa ćemo se detaljnije pozabaviti Kamerunom. Nemamo mngo vremena za pripremu te utakmice, ali sigurna sam da ćemo dobro uraditi analizu i da će sutra sve biti kako treba, rekla je Petrovićeva, pa dodala:

Očekujemo isti pristup kao i juče. Dobro smo krenule, mislim da smo sada pune samopouzdanja i što se nas tiče sigurna sam da će svako da pruži svoj maksimum, rekla je Marija Petrović.

Utakmicu protiv Kameruna naša reprezentacija odigraće sutra od 20.30 časova.

FOTO: IHF/RFEBM – J. Navarro

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UBEDLJIVO U MAJSTORICI: Crvena zvezda je šampion Srbije!

Odbojkaši Crvene zvezde slavili su u majstorici Superlige protiv Partizana 3:0 (25:23, 25:18, 25:18). Samo je prvi set bio neizvestan...

POVEZANE OBJAVE