STANKOVIĆ: Braga je šesnaestina finala LE

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je pred gostovanje Napretku u Kruševcu o predstojećim izazovima srpskog šampiona.

Ciljevi su pred svaku utakmicu isti. Čeka nas teško gostovanje, trenutno smo na svaka tri dana na terenu, može da se malo oseti umor, da nedostaje malo energije, ali volja i odnos momaka su uvek pravi. Tako se i za ovu utakmicu spremamo kako da je poslednja, jer znamo koliko nam znači. Sve su bitne do 16. decembra. Optimistički gledamo na sve, najjači tim će izaći sutra na teren, jasan je bio Stanković.

Istakao je da je pred njegovim timom bitan period.

Čekaju nas mnogo važne, ključne utakmice u nizu do kraja polusezone. Ne mogu da kažem da će odlučiti ko će biti prvak, ali mogu da imaju ogromni uticaj. Imamo gostovanja u Kruševcu, pa TSC-u, biće mnogo teško. Između toga imamo istorijsku utakmicu protiv Brage, koja je takoreći šesnaestina finala Lige Evrope. To je utakmica u kojoj možeš da napraviš nešto ogromno za svoj klub, za navijače. Da, biće mnogo teško, dva jaka fronta, ali nećemo odustati. Utakmice su ključne i moraju se dobiti, poručio je trener crveno-belih.

Govorio je i o taktici na prethodnoj utakmici sa Voždovcem.

Ima tu svega, zamora, ali ne i zasićenosti, jer je njihov odnos na svakoj utakmici stoodstotan. Ne može na svakom meču da se bude briljantan, da sve teče kako treba. Moja je bila taktika protiv Voždovca da sa malo napora dođemo do maksimalnog učinka. Nismo riskirali, nismo mogli da izgubimo, ali nismo bili ni briljantni kao što je naša publika navikla, ocenio je Stanković.

Stanković je imao samo reči hvala za sutrašnjeg rivala, a posebno za svog suparnika na klupi.

Đumi radi odličan posao, njegov stil se prepoznaje. Napredak igra sa dosta samopouzdanja, efikasni su, znaju šta i kako rade, imaju odličnu tranziciju. Zahtevni su kao protivnik. Đuričić je stari lisac, čestitam mu na svemu što je uradio do sada, ali nama ništa drugo ne igra osim pobede, izjavio je Stanković.

On je otkrio i nam koga neće moći da računa u sutrašnjoj utakmici.

Sanogo i Nikolić nisu spremni, Dragović se vratio, dobio je nezgodan udarac, a ostali su manje-više spremni. Neko će morati da stisne zube, gledamo sad samo velike stvari ako neko ne može na teren, rekao je trener Crvene zvezde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE