OGLASIO SE NENADIĆ: Postoji šansa da zaigram

Srpski rukometaš Petar Nenadić, zbog povrede butnog mišića, pauziraće šest nedelja, i verovatno propustiti Evropsko prvenstvo.

To je, osim za reprezentaciju Srbije, veliki peh i za njegov klub, mađarski Vesprem.

Sada se oglasio i sam rukometaš tim povodom.

Ozbiljna je povreda, imam rupturu mišića zadnje lože. Nije uopšte naivno. Ugrožen mi je nastup na Evropskom prvenstvu, ne znam još da li ću igrati tamo. Videćemo kako će da ide oporavak, pitanje je kako će delo da reaguje na rehabilitaciju.Pitanje je koliko fizičku mogu da izdržim. Povreda je došla u lošem trenutku. Kad bih znao da će biti tako umesto pada bih seo.– rekao je on, u intervjuu za B92.

Kaže da ima želju da igra za nacionalni tim, ali se ne zna dinamika oporavka:

Imao sam veliku želju, tako da nezgodno je progronzirati mesec. Bitno je da svi koji su na spisku budu zdravi. Toni je napravio dobru hemiju, grupu i zna šta radi.Čim se desila ta povreda i dobio sam nalaz doktora, obavestio sam selektora. Nije bilo prijatno. Ostalo je da vidimo šta i kako će biti, pa ćemo doneti odluku. Ono što je sigurno i što sam prvo rekao, ako nisam fizički spreman ne želim da zauzimam mesto nekom igraču, bez obzira na ime i prezime. Ne bih to radio ni ekipi, a ni sebi… Na stranu moji možda veći igrački kvaliteti, te stvari ne volim.Deluje da neću biti spreman, takva je povreda. Još ne znam… Teško je spremiti se za taj sistem takmičenja, ali opet neka šansa postoji. – zaključio je on.

Evropsko prvenstvo održava se od 13. do 30. januara, u pet gradova.

Orlovi će grupnu fazu igrati u Segedinu, a u grupi su sa Francuskom, Hrvatskom i Ukrajinom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POČEO KLS: Borac u trileru savladao Spartak

Počeo je plej-of u okviru KLS-a, a takmičenje je otvorila utakmica u Čačku iizmeđu Borca i Spartaka. Učesnik ABA lige...

POVEZANE OBJAVE