SAMO REČI HVALE: Jokić je najkompletniji centar u NBA

Košarkaši Denvera, na krilima Nikole Jokića, pobedili su sinoć Njujork 113:99, u Velikoj jabuci.

Srpski centar je za 26 minuta na parketu, imao dabl dabl od 32 poena i 11 skokova.

Uz to upisao je i 5 asistencija, vodivši Grumenje do trijumfa.

Na njegovu partiju, nije ostao imun ni nekadašnji NBA trener, Sem Mičel.

Komentarišući njegovu igru u studiju sa bivšim centrom Klivlenda, Čeningom Frajem, on je rekao:

Ako stavite nižeg igrača na njega, on ga ugura u reket i to iskorisiti, a onda vas tera da ga udvojite, pa proigrava saigrače na otvorenim pozicijama. Ukoliko ga centar ne isprati i ne izađe iz reketa, on pogađa trojke, a ako odigrate agresivno, on će spustiti loptu i krenuti u prodor, ponovo navući odbranu i razigrati otvorene saigrače. On je najkompletniji centar kojeg sma video u NBA. Ne možete ni sa kim da ga poredite, možda delom sa Bilom Voltonom. Ali njegovi pasovi, brzina… To je ono što ga izdvaja. Ta mogućnost da napravi prednost u reketu i koristi svoje telo. Nije u pitanju atleticizam, već način na koji koristi telo. Zastrašujuće je što će moći da igra i u 40-im godinama. Poput Sema Kasela je. Njegova stvar nije atleticizam, ali košarkaška inteligencija i veština su neverovatni. – rekao je on.

Fraj se pak, osvrnuo na Jokićevu defanzivu:

Defanzivno nije trom. Pogotovu ove sezone. Čini se da je uložio dosta truda, bolji je u odbrani. Kao centar nema manu u igri. Kako ga čuvati? Defanzivno želite da ga zbrzate, ali to je nemoguće. Jer ako ga udvojite on će otići na liniju za slobodna bacanja, pa na liniju za tri poena… Ne pričamo o njemu dovoljno kao MVP kandidatu, a to bi morao da bude. Jer Denver ne bi trebalo da ima učinak od 11 pobeda i poraza. To je isključivo zbog njega. – rekao je on.

Za Denver je važno da je Jokić u dobroj formi, pred bitan duel protiv jedne od najboljih ekipa Istoka, Majamija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NIJE SE DOMOGAO PLEJ-OFA: NBA liga dodelila nagradu Kariju (VIDEO)

Košarkaši Golden Stejta ove sezone ispali su u prvoj rundi plej-ina NBA lige. Izbacili su ih Sakramento Kingsi, koji su...

POVEZANE OBJAVE