VLAHOVIĆEV REKORD ĆE BITI NEDOSTIŽAN: Srpski golgeter vodi Fiorentinu ka vrhu Serije A! (VIDEO)

Fudbaleri Fiorentine slavili su na gostovanju Bolonji u 16. kolu italijanske Serije A sa 3-2.

Utakmica je bila jako neizvesna i efikasna, gde su veći posed lopte imali gosti, ali je domaćin, kog sa klupe vodi Siniša Mihajlović uputio više šuteva ka golu.

Ljubičasti su poveli u 33. minutu golom glavom Jusufa Maleka, koji je iskoristio dobar centaršut Nikolasa Gonzalesa.

Nije mnogo vremena prošlo dok Bolonja nije izjednačila rezultat. Svandberg je odlično video Baroua, koji se našao sam u šesnaestercu i savladao golmana gostiju.

Već početkom drugog dela igre Biragi je evrogolom iz slobodnjaka ponovo doveo goste u prednost, a u 67. minutu na 3-1 je sa penala rezultat povisio Dušan Vlahović, nakon što je pre toga Skorupski napravio faul u svom šesnaestercu.

Srpski napadač na ovaj način dodatno povećava rekord koji je oborio pre dva kola, a koji se tiče broja golova u dresu Fiorentine u kalendarskoj godini, i koji je bio star preko 60 godina.

Nije se predao tim Siniše Mihajlovića, postigao je gol u 83. minutu, kada je lopta nakon šuta Škota Erona Hikija pogodila nekog od fudbalera Fiorentine i promenila pravac, tako završivši u mreži.

Ipak, ovo se ispostavilo samo kao utešnni pogodak.

Fiorentina se sada nalazi na 5. mestu na tabeli Serije A, sa 27 bodova, što je sedam manje od Atalante, koja je pozicija iznad. Bolonja je na 8. poziciji sa 24 bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA LI ĆE OSTATI U MILANU? Pojavila se nova transfer opcija za Jan-Karla Simića

Mladi srpski štoper Jan-Karlo Simić ove sezone je stekao afirmaciju u prvom timu Milana, kada je iskoristio odsustvo nekoliko...

POVEZANE OBJAVE