Zvezda u prvom poluvremenu rešila utakmicu u Kruševcu (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezda savladali su Napredak u Kruševcu, u 19. kolu Superlige Srbije, rezultatom 2-0. Oba gola postignuta su u prvom poluvremenu.

Prvu šansu na utakmici imali su domaći fudbaleri, kada ipak Đorđe Jovanović nije uspeo, nakon centaršuta, da zahvati loptu dovoljno dobro kako bi ugrozio Borjana.

Zvezda je povela odmah nakon toga, već u 7. minutu, iz uigrane akcije nakon kornera. Udarac iz ugla izveo je Katai, lopta je doletela do Erakovića, koji ju je prebacio na drugu stativu, gde je na pravom mestu bio Milan Rodić, koji je još jednom potvrdio klasu ove sezone.

Napredak je pokušao da napadne koliko je to Zvezda dozvoljavala, nakon gola Rodića šut je oprobao Saša Marjanović, ali je lopta završila daleko preko gola.

U 10. minutu desila se povreda fudbalera tima iz Kruševca Jovana Marinkovića, nakon duela sa Aleksandrom Kataijem, pa je prindno usledila i prva izmena na meču, kada ga je zamenio Marko Bačanin.

Odmah zatim usledio je udarac Ivanića iz velike daljine, koji je šutirao čim se otvorio prostor, ali je golman Kruševljana Jordanov spasao povećanje prednosti crveno-belih.

Preuzela je Zvezda već tokom prvih dvadeset minuta potpunu inicijativu, pa je susledio i šut Pavkova, nakon kog je protivničkog igrača lopta pogodila u ruku u kaznenom prostoru, međutim nije bilo reakcije sudije.

Posle žestokog pritiska Zvezde, fudbaleri Napretka su uspeli da dođu do lopte, a rezultat toga bio je korner u 25. minutu, posle kog je usledio pokušaj Kerkeza.

U 31. minutu šansu je imao i mladi Eraković, kada je bio dobar u skoku nakon prekida, ali je lopta ipak završila preko gola. Pet minuta kasnije štoper crveno-belih probao je i iz poluvoleja nakon prekida, ali je malo falilo da postigne gol.

U 38. minutu usledila je odlična akcija gostiju na malom prostoru, kada je Kanga odlično video slobodan prostor i uputio loptu ka Benu, koji je ostao sam, ali ipak nije uspeo da nađe dobar ugao i savlada Jordanova.

Ipak, Zvezda je uspela da povisi na 2-0 do kraja prvog poluvremena. Njegoš Petrović je odlično video Kataija i asistirao mu sa veće udaljenosti, nakon čega je Zvezdin ofanzivac lepo plasirao loptu u gol, praktično prebacivši golmana, koji je bio u padu.

Nakon povratka na teren Napredak kao da nije bio ista ekipa. Odmah su fudbaleri tima iz Kruševca krenuli u napad, svesni da nemaju šta da izgube.

Već u 49. minutu usledila su dva uzastopna pokušaja, prvo Stevanovića, pa zatim Đuričkovića, ali bez opasnostipo gol Milana Borjana.

Usledio je, na drugoj strani, pokušaj Rišaira Živkovića, koji je ušao u igru umesto Bena, ali takođe bez veće opasnosti, kako bi rezultat bio promenjen.

U 51. minutu desila se najbolja prilika za domaće. Đuričković je sjajno šutirao, pogodivši stativu. Pritom je odbijena lopta došla do Bačanina, koji je zatresao mrežu, međutim uz ofsajd poziciju.

Ponovo je Đuričković pripretio u 59. minutu, ali je Borjan ipak bio na mestu.

Usledio je nešto mirniji period. U 67. minutu u igru je ušao i Slavoljub Srnić, a zanimljivo je da je zamenio Pavkova, što je ukazivalo da Dejan Stanković želi da smiri ritam, izbacivši iz igre najofanzivnijeg fudbalera. Izmene je bilo i kod domaćih, gde je Kočić u igru ušao umesto Raškovića.

Pokušavao je i dalje Napredak, a šanse je tražio pre svega iz kornera. Dva puta su, u kratkom intervalu, nakon lopti iz ugla pokušavali, prvo Kerkez, a nakon toga i Bačanin, ali nisu uspevali da smanje rezultat.

U 77. minutu usledile su nove izmene kod crveno-belih. Šansu je dobio mladi Lazetić, koji je zamenio strelca drugog gola Kataija, kao i Nenad Krstičić, koji je ušao umesto Kange, što takođe upućuje na blagu promenu orijentacije na terenu trenera Zvezde.

Sjajan udarac je uputio Milan Gajić u 83. minutu, ali je golman domaćih Jordanov bio koncentrisan i odlično odreagovao.

Ubrzo je usledila nova šansa gostiju, kada je propuštena situacija tri na jedan, nakon neopreznosti Mršića, kada je Kerkez ipak uspeo da spase novi pogodak u mreži Napretka dobrom reakcijom.

U 89. minutu u šansi se našao Živković, koji je nakon lopte u prostor Krstičića, pokušao je da skloni loptu ispred golmana Jordanova, ali je izborio samo korner.

Imali su domaći još jednu šansu, nakon isteka devedesetog minuta, posle kombinacije Đuričkovića i Marjanovića, ali je šut izblokiran od strane Ivanića i završio u naručju Milana Borjana.

Crvena zvezda će u narednom kolu dočekati Radnik iz Surdulice, ali je pre toga u četvrtak očekuje jako bitno gostovanje Bragi u Ligi Evrope, dok će Napredak gosotvati u Lučanima ekipi Mladosti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda – Partizan: Duel dva najveća srpska kluba možete pratiti na ovom kanalu

Ove sezone dva najveća srpska kluba sastaće se po četvrti put, a u ovoj sezonu su odrigrali 3 meča...

POVEZANE OBJAVE