Zvezda posle neizvesnog starta na kraju lako sa Cibonom!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cibonu rezultatom 86:72 (15:17, 25:14, 23:23, 23:18) u okviru desetog kola ABA lige.

Zvezda je serijom od 5:0 otvorila meč, međutim Cibona je vezala deset poena preko Prkačina i Riversa te povela 12:8. Do kraja su se nizali laki poeni sa linije penala za obe ekipe, a gostujući tim je održao prednost 17:15 na kraju prve četvrtine.

U drugoj četvrtini Zvezda je vrlo brzo vratila rezultatsku prednost i ostvarila seriju od 14:0 za plus 12 četiri minuta do kraja prvog poluvremena.

Do kraja Cibona je smanjila zaostatak na devet poena prednosti pa je rezultat bio 40:31 na kraju druge četvrtine.

Trojkom Holinsa Zvezda je vratila plus 12, međutim zahvaljujući deset vezanih poena, hrvatski tim je prišao na samo tri poena zaostatka. Ipak, crveno-beli su bili prilično raspoloženi sa linije za tri poena i preko Kalinića, Ivanovića, Holinsa i Dobrića čuvali prednost koja je na kraju treće deonice bila 63:54 u korist tima Dejana Radonjića.

U poslednjoj četvrtini ponovo je usledila mini serija domaće ekipe od 8:0 ali su na drugoj strani Gegić i Radovčić držali Cibonu u životu.

Do kraja utakmice nije bilo velikih rezultatskih promena pa je Zvezda lako slavila u ovom meču.

U pobedničkoj ekipi Kalinić je imao 15 postignutih poena kao i Ivanović koji je imao pet asistencija, Holins je stao na 13.

U ekipi Cibone najbolji je bio Prkačin sa 16 poena, pratio ga je Gegić sa 13 uz 6 skokova i pet asistencija, a Gnjidić je upisao 10.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički piše istoriju, pala Mladost nakon preokreta

U meču 33. kola plej-of Superlige Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 savladali su Mladost 3:2. Poveli su gosti sredinom prvog poluvremena....

POVEZANE OBJAVE