MITROVIĆ ZA SAJT EVROLIGE: Igranje za Zvezdu uvek nosi pritisak

Košarkaše Crvene zvezde, sutra u 14. kolu Evrolige, očekuje duel sa ekipom Olimpijakosa.

Tim Dejana Radonjića, sa pet pobeda i osam poraza, trenutno zauzima 12. poziciju.

Za sajt ovog takmičenja, govorio je jedan od prvotimaca i povratnik, Luka Mitrović.

Kao glavne teme, istakao je razloge za ponovni dolazak, govoreći o ambicijama kluba, i dosadašnjem toku sezone.

Košarka je u Srbiji kao religija. Imamo veliku košarkašku istoriju ovde i mislim da je veoma važno za državu da bude deo Evrolige, kao i za Evroligu da ima tim iz ove zemlje. Za nas je velika obaveza to što predstavljamo klub, ali i čitavu naciju u košarkaškom svetu. – rekao je on.

Rekao je, šta mu znači igranje za crveno bele:

Igranje za ovaj tim sa velikom istorijom uvek nosi pritisak i morate da znate kako da se sa njim nosite. Moj put u profesionalnoj košarci je počeo ovde, gde sam odrastao i proveo pet divnih godina nastupajući za Crvenu zvezdu. Dobar je osećaj ponovo biti kraj tih ljudi.

Potom se dodatao ambicija tima u Evroligi:

Igranje ovde i na ovom nivou uvek zahteva da se nosite sa pritiskom. Ako ne možete to da izdržite niste spremni za ovaj nivo. Evroliga napreduje iz godine u godinu, tu su sjajni timovi sa većim budžetima od našeg i mi smo samo zadovoljni što imamo priliku da se takmičimo sa njima, ali smo i gladni plej-ofa. Osetili smo jednom šta znači biti tu, ali znamo koliko je potrebno da bi se dotle stiglo. Tako da, idemo dan po dan, utakmicu po utakmicu i videćemo za šta će to biti dovoljno.

Meč Crvene zvezde i Olimpijakosa, igra se sutra, sa početkom u 19 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE