Partizan na krilima Pantera do pobede u Parizu

Košarkaši Partizana zabeležili su novu pobedu u Evrokupu pošto su u Francuskoj savladali Metropolitan 82:89 . Meč je došao posle bolje igre u drugom poluvremenu kada su odigrali daleko bolju odbranu. Posle ovog meča crno beli imaju skor 5-1, dok Metropolitan 3-3.

U prvom poluvremenu videli smo napadački raspoložene igrače na obe strane.

Partizan je tokom prvog period u većem delu imao vođstvo, ali ono nije bilo veće od četiri poena prednosti. U poslednjih dva minuta domaći su preko Hornsbija i Kamingsa ušli u seriju poena tako da su posle prvih 10 minuta imali prednost 28:23.

U drugom periodu slična situacija je viđena pošto je Partizan bolje igrao tokom većeg dela i uspeo je koševima iz tranzicije da preokrene rezultat u svoju korist. Međuti, opet su domaći košarkaši u završnici bili koncetrrisaniji i kaznili su greške crno-belih u odbrani i otišli su na odmor sa tri poena viška – 53:50.

U prvom delu trećeg perioda igralo se praktično bez odbrana. Pljuštali su koševi na obe strane, a u Partizanu Smajlagić je trojkama držao rezultatski priključak. U drugom delu viđeno je dosta grešaka na obe strane, ali su crno-beli nešto bolji bili u završnici četvrtine i uspeli su sa 68:68 da odu na pauzu pred poslednju četvrtinu.

četvrtu četvrtinu Partizan započinje odlično. Posle trojke Dangubića i koša Pantera, crno-beli idu na do tada maksimalnih pet poena viška (70:75). Od tog trenutka sve je išlo na ruku izabranicima Željka Obradovića koji su prednost korak po korak podizali, a domaćin je sve više grešio u napadu. Posle zakucavanja Zeke Ledeja Partizan je imao plus 11 i bilo je jasno da ide ka novoj pobedi. Do kraja bez većih problema prednost je sačuvana za konačnih 82:89.

Kod crno belih najefikasniji je bio Kevin Panter sa 28 poena, Ledej je postigao 15, Smajlagić 14, a Avramović 12.

U domaćoj ekipi Hornsbi 22, Mikono 16, Kamings 13.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAJBOLJI IGRAČ SVETA: Đoković vidi Partizan na F4 EL!

Košarkaši Partizana večeras dočekuju Olimpijakos u 32. kolu Evrolige. Crno-beli imaju i dalje šanse za plasman u plej-in. Juče je...

POVEZANE OBJAVE