REMI PARTIZANA DOVOLJAN ZA PROLAZ: Milovanović se upisao i u Evropi!

Fudbaleri Partizana remizirali su u Humskoj u poslednjem kolu Lige Konferencija u meču sa Anortozisom, što im je bilo dovoljno za prolaz u nokaut fazu, jer je Flora poražena od Genta, a Kipranima je praktično trebala pobeda u direktnom duelu kako bi se našli ispred crno-belih.

Šanse su postojale sa obe strane, s tim da je u drugom poluvremenu kiparski tim bio agresivniji, sa razlogom, jer im nije odgovarao remi u ovoj utakmici, za razliku od srpskog predstavnika. Utakmicu će svakako posebno pamtiti mladi Marko Milovanović, ali verovatno i navijači crno-belih, kojima će biti drago da su dobili novog ljubimca iz svojih redova.

Crno-beli su na ovoj utakmici bili oslabljeni neigranje Rikarda, kome je pozlilo na treningu.

U 10. minutu utakmice usledila je prva velika šansa, i to u režiji dvojice mladih fudbalera crno-belih. Lopta je došla do Nemanje Jovića, koji je sa leve strane precizno pronašao Milovanovića, ali je ipak udarac glavom mladog špica završio pored gola.

U početnim minutima utakmice desila se i pauza iz veoma neobičnog razloga, koji se retko viđa i na niželigaškim takmičenjima. Na terenu se pojavio jedan “prekobrojan igrač”, odnosno pas koji se našao na travi stadiona Partizana.

U 15. minutu se desila velika šansa i za goste. Deletić je bio u sjajnoj šansi, ali je odlično reagovao još jedan mladi fudbaler crnoo-belih, golman Popović. Dva minuta kasnije i na drugoj strani desila se slična situacija, kada je Vujačić pripretio nakon kornera, ali je i golman Anortozisa bio na visini zadatka.

Ono što nije uspeo desetak minuta ranije, Milovanović je uradio u 20. minutu. Partizan je poveo njegovim golom, a on je na taj način u trećoj uzastopnoj utakmici, u tri različita takmičenja, postigao gol. On se sjajno postavio u šesnaestercu gostiju, pobegavši od svog čuvara, što je dobro uočio Miloš Jojić i uputio mu milimetarski preciznu loptu, što nova mlada uzdanica Partizana nije propustila. Na taj način je poslao poruku navijačima Partizana da ne treba mnogo da se brinu i kada ne igra Rikardo.

U 32. minutu usledio je penal za kiparski tim, nakon neoprezne reakcije golmana Partizana, koji je Grk Hristodopulo realizovao za poravnanje rezultata.

Na samom kraju prvog dela igre oba tima su razmenila po jednu dobru šansu. Prvo Antonijades nije uspeo da, nakon centaršuta koji je došao do njega na petercu, bude dovoljno precizan, a zatim je u nadoknadi vremena u odličnoj šansi bio Urošević, međutim golman Kiprana je sprečio šok za svoj tim i na pauzu se ipak otišlo sa nerešenim rezultatom.

Na poluvremenu su oba trenera napravila po jednu izmenu, pa se tako u igri u dresu Partizana našao Šćekić umesto Pavlovića, dok je u igru u kiparskom timu ušao Popović umesto Joanua.

Dobra šansa za Partizan viđena je i u 61. minutu, kada je usledila brza kontra, koja je završena pasom Jovića ka Milošu Jojiću, ali je na vreme stigao da interveniše bek gostiju Korea.

Odmah potom usledile su dve izmene trenera crno-belih Aleksandra Stanojevića. Na teren je prvo ušao Filip Holender umesto Meniga, a zatim i Lutovac umesto Jovića.

U 65. minutu viđen je i prvi žuti karton na utakmici, koji je pokazan Aleksandru Šćekiću.

Imali su Kiprani inicijativu u drugom poluvremenu, jer im remi nije odgovarao, ali umalo srpski klub nije poveo u 88. minutu. Nakon kornera koji je izveo Jojić, golman gostiju je neracionalno istrčao, ali Saničanin ipak je glavom ipak poslao loptu preko gola. Odmah nakon toga snažan udarac, ali pored stative, poslao je i Lutovac.

Trener Partizana je novim izmenama želeo da dobije na odbrambenom segmentu, ali i da sačuva malo vremena. Miletić je ušao umesto Jojića, dol je Marko Živković ušao umesto Uroševića.

Igra je prštala i u samoj završnici. Prvo je Partizan pripretio iz kontre, ali Holender je šutirao prejako i nedovoljno precizno. Sa druge strane, zastao je dah navijačima i fudbalerima Partizana, jer se Hristofi našao u izglednoj šansi, ali ipak šutirao pored gola.

Koliko je Partizan sve položio na odbranu odgovarajućeg rezultata, govore i dva žuta kartona u 95. minutu utakmice, golmana Popovića i Igora Vujačića.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE