SP: Srbija posle preokreta pobedila Crnu Goru!

U okviru prvog kola glavne runde na Svetskom prvenstvu za rukometašice reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Crne Gore rezultatom 27:25 i tako sačuvala realne šanse za plasman u četvrtfinale.

Crnogorke su bolje krenule pa su tao preko Eme Ramusević i Tanje Brnović pogodile za 2:0. Nakon toga Srbija je iskoristila isključenje Tanje Brnović, pa je stigla do 2:2. Naše rukometašice nisu bile raspoložene u odbrani pa je tako Crna Gora nakon osam minuta igre vodila sa 7:4.

Ni u nastavku Srpkinje nisu imale konkretno rešenje, pa je Crna Gora pobegla na 9:5. Crnogorke su održavale prednost od četiri gola razlike pa se tako poluvreme završilo 18:14 u njihovu korist.

Iako su naše devojke u nastavku zaigrale agresivniju odbranu, to nije omelo protivnice pa su tako nastavile da uvećavaju prednost svog tima.

Međutim, sredinom drugog poluvremena obe odbrane su popustile pa su tako pljuštali golovi i sa jedne i sa druge strane. Srpkinje su smanjile prednost i približile se protivniku na dva poena zaostatka.

Prava drama viđena je u nastavku utakmice, golovima Stoiljkovićeve i Janjuševićeve Srbija se približila protivniku na samo gol zaostatka da bi Permović pogotkom izjednačila rezultat 25:25.

Presudni momenti viđeni su kada je Rajčić dobila duel jedan na jedan sa Liščević. Grbić je promašila, a Stamenić pogodila za 26:25. Crna Gora je izgubila loptu, a Liščević pogodila za 27:25.

Usledio je promašaj Matee Pletikosić pa je tako reprezentacija Srbije ostvarila veliku pobedu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE