Zvezda ide u nokaut fazu Lige Evrope sa prvog mesta! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno, 1-1, protiv Brage na gostujućem terenu, u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope, a ispostavilo se da je ovo dovoljno za prvo mesto u grupi i osminu finala ovog takmičenja.

Uslov za to se stekao jer je nerešeno bilo i u Razgradu u utakmici Ludogoreca i Midtjilanda.

Imala je Braga inicijativu na ovoj utakmici, bila joj je potrebna pobeda, a posebno su veliki nasrtaji ka golu našeg tima usledili nakon izjednačujućeg pogotka, ali je odbrana crveno-belih, na čelu sa Milanom Borjanom, izdržala sve nalete, za veliko slavlje!

Prvi udarac na meču uputio je Mideiros, međutim lopta nije išla u okvir gola. Tri minuta kasnije je Milan Rodić uposlio Rišaira Živkovića, na ovoj utakmici najisturenijeg fudbalera Zvezde, ali je mu je ipak malo falilo kako bi dobro primio loptu.

U 12. minutu su usledile i dve uzastopne intervencije Borjana, nakon upućenih šuteva Orte i Mideirosa.

Minut kasnije, Zvezda je ozbiljno pripretila. Nakon što Katai nije uspeo da izbaci fintom igrača Brage, koji ga je izblokirao, lopta je došla do Kange, koji je odapeo snažan i precizan udarac sa velike daljine, ali je golman gostiju Mateus odreagovao odlično, i lopta je umesto u donjem levom uglu gola završila u korneru. Katai je imao nameru da ide na faktor iznenađenja prilikom udarca iz ugla, šutirao je direktno na gol, ali je bio pribran još jednom golman Brage.

Braga je održavala ofanzivu, usledio je u 23. minutu novi pokušaj Mideirosa, međutim bezopasniji od prethodnih, pa je to bio lakši posao za Borjana.

U 32. minutu viđena je nesigurna reakcija mladog Erakovića, pa je tako protivniku poklonio korner, međutim nikako, i pored brojnih pokušaja, nisu domaći uspevali da ugroze gol srpskog predstavnika nakon udaraca iz ugla.

Prvi žuti karton na utakmici pokazan je Leiteu u 37. minutu, a minut nakon toga usledila je kontra srpskog tima, kada se Živković dobro ušunjao u šesnaesterac, ali ipak, nakon niskog centaršuta Gobeljića, nije uspeo da stigne pre odbrane portugalskog tima.

Ipak, nastavili su domaći da napadaju, pa su imali dva vezana kornera, međutim bez konkretne pretnje po golmana Zvezde Milana Borjana.

U 40. minutu Katai se dobro oslobodio svog čuvara, nakon čega je uposlio Ivanića, koji je uputio udarac sa ivice šesnaesterca, ali nedovoljno snažan, pa je završio u rukama golmana domaćih.

Sedam minuta nakon povratka na teren desila se zanimljiva situacija, koja je nažalost rezultovala penalom za Bragu, koji je realizovao Galeno za 1-0. Tome je prethodio šut istog igrača, kada je lopta zakačila nekog od igrača Zvezde i završila u korneru. Tražili su domaći tada igru rukom, želje im nisu uslišene tada, ali jesu već nakon kornera, kada je Gobeljić odreagovao jako neoprezno, podigavši ruku visoko pri skoku.

U 59. minutu Ivanić je visokom loptom proigrao Gobeljića na desnoj strani, koji je stigao do lopte i ubacio oštro u šesnaesterac, ali se iz svega izrodio samo korner.

Usledila je trostruka izmena Dejana Stankovića u 63. minutu, kojom je očigledna namera i za nešto drugačijom taktikom. Umesto univerzalca Srnića ušao je Ben, a umesto Rišaira Živkovića klasični špic Milan Pavkov. Takođe je došlo i do promene desnih bekova, pa se na terenu umesto Gobeljića našao Milan Gajić.

Sedam minuta kasnije Zvezda je izjednačila na isti način na koji je i primila gol, sa bele tačke. Penal je sigurno realizovao Aleksandar Katai, niskim šutem po sredini gola, a tome je prethodio faul koji je Leite napravio nad Radovanom Pankovim.

Nakon izjednačujućeg gola, trener Brage Karlos Karvaljal izveo je dvojicu igrača koji su umeli da priprete šutevima u prvom poluvremenu, Ortu i Mideirosa, a umesto njih su u igri bili Ruiz i Mineiro.

Pošto je Zvezda vratila rezultat koji joj je odgovarao, trener Dejan Stanković je u 77. minutu odlučio da pojača defanzivu, tako što je uveo Krstičića umesto Kataija, a uveo je i svežu krv u poslednjoj liniji, gde je Degenek zamenio Pankova. U 81. minutu prvi žuti karton pokazan je i fudbalerima srpskog tima, odnosno Aleksandru Dragoviću, nakon starta nad Markom Guidom.

Brazilac Kouto je došao blizu gola Crvene zvezde u 85. minutu, ali nije uspeo da centrira dovoljno dobro, pa niko od njegovih saigrača nije zahvatio loptu. Tri minuta kasnije je nakon odlične spuštene lopte Pavkova u šansu ušao Ben, ali su ipak protivnički odbrambeni igrači stigli na vreme kako bi mu oduzeli loptu.

Usledila je prava ofanziva domaćih, kada su potpuno saterali srpski tim uza zid. Tom prilikom su izveli nekoliko uzastiopnih uadaraca iz ugla, pa je bila u poslednjem minutu regularnog dela velika gužva u šesnaestercu gostiju.

Milan Borjan je direktno spasao Zvezdu u 3. minutu nadoknade, kada je ka Raulu Silvi upućen sjajan centaršut, a on sam snažno poslao loptu ka golu iz velike blizne. Izdržao je naš tim do samog kraja, odbrana bila na visini zadatka, i slavlje je moglo da počne.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE