Zvezda slomila Olimpijakos nakon uzbudljive završnice!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Olimpijakosa u okviru 14. kola Evrolige. Crveno-beli su bili bolji rezultatom 81:76 (19:15, 17:23, 20:15, 25:23).

Na samom početku tvrdom odbranom su krenule obe ekipe, Olimpijakos je imao prvi napad ali je izgubio loptu, Zvezda je poenima Kuzmića i Davidovca počela dobro i povela sa 7:2.

Fantastično je Zvezda igrala defanzivu, prvenstveno zahvaljujući Laziću, ni napad nije zaostajao pa je brzo uvećala razliku te došla do osam poena prednosti.

Međutim, trojkom Papanikolaua Olimpijakos je smanjio prednost, Kalinić je nakon toga u sledećem napadu napravio korake i poklonio loptu grčkom timu. Usledio je ponovo neuspešan napad Olimpijakosa, i kazna Zvezde trojkom, ovog puta precizan je bio Holins. Crveno-beli su poveli sa 12:7.

Olimpijakos je nakon prvog tajm auta izgubio loptu, a Kuzmić je povećao prednost domaćih sa novim poenima. Zatim je Vezenkov pogodio trojku, međutim Zvezda odmah vraća identično, ovaj put strelac je bio Nikola Kalinić, a rezultat 17:10.

U nastavku je Dorsi postigao 3 poena za Olimpijakos, Holins se zatim spetljao i izgubio loptu. Rezultat nakon prvog poluvremena bio je 19:15 u korist domaćeg tima.

Drugu četvrtinu otvorio je Martin sa dva poena, a onda je istom merom na drugoj strani uzvratio Luka Mitrović – 21:17.

Zvezda je nastavila da održava prednost u ovoj četvrtini, Ivanović pogađa sa distance, Zvezda vodi 26:21 posle tri i po minuta igre u drugom periodu igre.

Iako je Mitrović sjajno pogodio i crveno-beli su poveli sa 28:23, Olimpijakos se uspeo približiti domaćem timu trojkom.

Marković je fantastično asistirao Kaliniću koji je pogodio za novo Zvezdino vođstvo od 34:28.

Pred sam finiš druge deonice Zvezda je vodila, ali usledili su promašaji Lazića pa zatim Kalinića dok su sa druge strane gosti uspeli da izednače zatim i preokrenu rezultat u svoju korist.  Slukas je pogodio trojku za grčki tim koji je vodio na poluvremenu 36:38.

Drugo poluvreme počelo je trojkom Vezenkova, ali sjajni Davidovac je uzvratio istom merom. Dorsi je pogodio novu trojku za goste, ali je Lazić upisao poene pod faulom. Zvezdin kapiten je pogodio dodatno bacanje, a onda je usledila nova trojka Davidovca. Zvezda posle nešto više od dva minuta igre u drugom poluvremenu vodila sa 45:43.

U narednom periodu usledila je rezultatska klackalica, treća deonica završena je nerešenim rezultatom 56:56. Poslednja četvrtina počela je promašajem Lazića, a u narednom napadu Slukas je iznudio faul i pogodio dva slobodna bacanja. Rezultatska klackalica usledila je u narednim minutama, Volters je kroz sjajan prodor izjednačio, ali je Printezis pogodio iz reketa. Mitrović je iznudio dva slobodna bacanja i pogodio za novo izjednačenje.

Sjajni trenuci su usledili za crveno-beli tim, prvo Volters je na asistenciju Markovića pogodio trojku, pa su nakon sjajne odbrane upisali nove poene, a precizan je bio Kalinić za vođsto od 69:66. Slukas je novom trojkom vratio prednost gostima, ali je Volters bio precizan za novo vođstvo.

Jaku odbranu igrali su domaći u nastavku što im se i isplatilo, Nikola Kalinić je preuzeo odgovornost asistirao Mitroviću za nove poene, a zatim nije uspeo da pogodio preko Dorsija, ali je pokupio svoj promašaj i popravio se.

Gosti su napravili faul u napadu, a usledila je nova trojka domaćih, strelac je bio kapiten Lazić pa je 50 sekundi pre kraja utakmice Zvezda imala osam poena prednosti.

Dorsi je upisao nove poene za Olimpijakos i smanji prednost, međutim Zvezda je ipak uspela da ostvari veliku pobedu, a konačan rezultat utakmice ostao je 81:76.

Najbolji igrač u sastavu Crvene zvezde bio je Nikola Kalinić sa 25 poena i šest asistencija. Luka Mitrović je dodao 12, uz osam skokova, Davidovac je upisao 11.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIVŠI DIREKTOR AO: Nakon svega što je Đoković prošao, odajmo mu poštovanje

Srpski teniser Novak Đoković godinu je počeo na Junajted kupu. Od tada je vukao povredu i stigao ipak do polufinala...

POVEZANE OBJAVE