EL: Lake pobede Olimpije i Panatinaikosa, dvocifreni Anđušić

U mečevima 14. kola Evrolige odigranim večeras u terminu od 20 časova, ubedljive pobede su zabeležili Olimpija iz Milana i Panatinaikos.

Panatinaikos je u svojoj Oaka areni bio bolji od Albe iz Berlina sa 82-67.

Iako je na kraju grčki tim zabeležio ubedljiv trijumf, sve do poslednjeg dela utakmica je odisala neizvesnošću.

Prvo poluvreme završeno je nerešenim rezultatom (43-43), s tim da je u prvoj četvrtini bolji bio tim koji je i na kraju slavio, dok su Nemci u drugom kvartalu neutralisali zaostatak.

Slično je krenulo i u drugom poluvremenu, imao je PAO +5 na kraju treće četvrtine, ali je ovog puta, umesto povratka Albe, usledilo uvećanje prednosti zelenih, koje se, kada je stiglo do dvocifrene prednosti, više nije spuštalo.

Najbolji kod pobednika bio je Makon sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 11 skokova, dok je u Albi Erikson upisao 18.

Panatinaikos u narednom kolu gostuje u Milanu, a Alba Realu u Madridu.

Olimpija iz Milana lako je izašla na kraj u Kneževini protiv ekipe Monaka, dobivši ih na kraju sa 71-65, ali obezbedivši pobedu velikom razlikom stečenom u ranijim fazama meča.

Već nakon prve četvrtine stekli su gosti dvocifrenu prednost (26-14), koju praktično nisu ni ispuštali sve do samo kraja utakmice, sem u pojedinim momentima. Najviša prednost bila je +21, početkom poslednje deonice (65-44).

Najefikasniji u Monaku bio je Li sa kompletnim učinkom od 19 poena, 3 skoka i 6 asistencija, dok je u pobedničkom sastavu Ćaćo Rodrigez zabeležio13 poena, 6 skokova i 4 asistencija.

Srpski reprezentativac Danilo Anđušić bio je takođe odličan, sa 12 poena, 3 skoka i asistencijom.

Olimpiji u narednom kolu u goste stiže Panatinaikos, kao što je već navedeno, dok će Monako gostovati poslednjeplasiranom Žalgirisu u Kaunasu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Problem u najavi: Duljaj najavio sebi novu kaznu

U 173. večitom derbiju suspendovanog Igora Duljaja zameniće Albert Nađ, a komunikacija trenerskog tandema mogla bi da izazove dodatne...

POVEZANE OBJAVE